2. svibnja 2023

Okršaji na sve strane: Garda, Stattegg, Guéret, Esanatoglia, Město Touskov… van der Poel na MTB-u samo u drugom dijelu sezone, Ferrand Prevot razmišlja o cesti…

Grazer Bike – Opening Stattegg

Olimpijski kros u Stattegu iznad Graza tradicionalno okuplja moćnu konkurenciju. I za mlade i za elitne kategorije, za UCI bodove u klasi C1. Na prvomajski ponedjeljak dominirali su domaćini. U seniorskoj kategoriji pobijedio je austrijski prvak Max Foidl (KTM Factory MTB Team) dok je u kategoriji seniorki najjača bila Laura Stigger (Specialized Factory Racing) na svom novom modelu Epic World Cup.

U nedjelju su u utrkama mlađih seniora te juniora nastupili i naši predstavnici. Najzapaženiji je sa šestim mjestom u kategoriji U23 bio reprezentativac Fran Bošnjak. U konkurenciji mlađih seniorki Larisa Bošnjak (BBK Šišmiš) zauzela je osmo mjesto, a u juniorskoj kategoriji reprezentativac David Sandić bio je 14.

Rezultati su na mtbdata.com.

U subotu su u početničkim kategorijama (u kombinaciji tehničkog poligona i krosa) nastupili naši najmlađi predstavnici. Rezultate potraži na bike09.at.

Francuski kup Guéret

Prva utrka na brdskom biciklu, u dresu ekipe Ineos Grenadiers, za višestruku svjetsku prvakinju Francuskinju Pauline Ferrad Prevot je bila vrlo uspješna, pobjednička. Drugo mjesto osvojila je njezina sunarodnjakinja Lena Gerault (Berria Vittoria Factory Team), a treća je bila Britanka Annie Last (Lapierre Mavic Unity). U kategoriji seniora najbolju pripremljenost pokazao je Novozelanđanin Sam Gaze (Alpecin-Deceuninck ), drugo i treće mjesto osvojili su Francuzi Joshua Dubau (Rockrider Racing Team) te Antoine Philipp. Dan ranije održan je i kratki kros. Pobjednici su bili Sam Gaze i Annie Last. Rezultati na uci.org .

BIKE Festival 2023 Riva del Garda

Festival Garda sa svojim brojnim popratnim događanjima također svake godine privuče velik broj biciklističkih entuzijasta. Tu su tri maratona: Ronda Piccola, Ronda Grande i Ronda Extrema. Sve ostale rezultate potraži na datasport.com.

Internazionali D’Italia Series – Santoporo

Treća utrka moćnog talijanskog kupa bila je najuspješnija za domaćega Lucu Braidota (Santa Cruz RockShox Pro Team) i Dankinju Sofie Pedersen (Wilier – Pirelli Factory Team XCO). Druga mjesta osvojili su Talijan Simone Avondetto (Wilier – Pirelli Factory Team XCO), te Martina Berta (ITA, Santa Cruz RockShox Pro Team), a treći su bili Daniele Braidot (CS Carabinieri Cicli  Olympia  Vittoria ) i Giada Specia Willier – Pirelli Factory Team XCO). Rezultati.

Česky pohar, Město Touškov

Još jedna od utrka UCI C1 klase, Slovenka Tanja Žakelj (Gapp System – Kolofix MTB Racing Team) zauzela je 14. mjesto. Pobjedi se veselila Nizozemka Anne Terpstra (Ghost Factory Racing). Drugo i treće mjesto pripala su Čehinjama Jitki Čabelickoj (Gapp System – Kolofix MTB Racing Team) i Adeli Holubovoj (Rouvy Specialized). U muškoj elitnoj kategoriji slavio je domaćin Ondrej Cink (Primaflor Mondraker Fenuins Racing Team). Rezultati na uci.org.

Mathieu van der Poel

Nizozemska multidisciplinarna zvijezda i član ekipe Alpecin-Deceuninck priključiti će se karavani Svjetskog kupa tek nakon Svjetskog cestovnog prvenstva. Više o tome na brujulabike.com.  

Pauline Ferrand Prevot

Svjetska prvakinja u olimpijskom i kratkom krosu, MTB maratonu, ciklokrosu, gravelu i na cesti će, kako se čini, iduće godine, nakon Olimpijskih igara, s brdskog bicikla ponovno prijeći na cestovni i pokušati „uloviti“ još jedna titulu najbolje u ovoj disciplini. Klik.

Naslovna fotografija: Fran Bošnjak na dvostrukom skoku: Foto Bernd Gruber

Pročitaj i
Vijesti iz tuđine: Alejandro, Darkfest, Sea Otter, Bundesliga i Massi kup

Prati nas