Mednarodne dirkaške
26. travnja 2023

Valverde rastura gravel, odlična slovenska kadetkinja, Darkfest s nemogućim skokovima, tradicionalni Sea Otter u Kaliforniji, DH zagrijavanje u Lourdesu…

Alejandro Valverde: Prva gravel pobjeda

Alejandro Valverde je odnio svoju prvu gravel pobjedu u sklopu specijalizirane ekipe Movistar. Nova utrka u mjestu Berja (Almería) uključena je u UCI Gravel World Series. Trasa je bila duga 97 sa 2400 vertikalnih metara uspona, a Valverde je ušao u cilj sam s četiri minute prednosti ispred Ismaela Estebana Agüera i Camerona Masona.

Valverde je osvajanjem ove utrke automatski osigurao svoje mjesto na startnoj listi Svjetskog gravel prvenstva koje će se održati u Venetu, 7. i 8. listopada.

International MTB Bundesliga

MTB festival festival Bike the Rock + serija UCI Junior, prošli vikend u Njemačkoj. Tanja Žakelj (Gapp System – Kolofix MTB Racing Team) u izuzetno jakoj seniorskoj konkurenciji UCI kategorije HC utrke došla je do 12. mjesta i do 18 UCI bodova. Najbrža seniorka bila je Austrijanka Mona Mitterwallner (Cannondale Factory Racing), ispred drugoplasirane Amerikanke Haley Batten i Švicarke Sine Frei (obje Specialized Factory Racing). U muškoj kategoriji prva tri mjesta podijelili su Francuz Joshua Dubau (Rockrider Racing Team), Belgijac Pierre De Froidmont i Nijemac Luca Schwarzbauer (Canyon CLLCTV). Rezultati na uci.org.

Shimano Super Cup Massi

Slovenka Meta Tancik (Misser Junior Team), prvi put se okušala na španjolskom tlu i pobijedila je ukategoriji kadetkinja. Meta kaže da će nastupiti i na sljedećoj utrci Španjolskog kupa u Santa Susani pored Barcelone.

Darkfest 2023

Najotkačeniji freeride događaj na svijetu je definitivno Darkfest u Stellenboschu u Južnoj Africi. Pod vodstvom Sama Reynoldsa renovirali su objekte, malo produljili skokove i uz nekolicinu pozvanih gostiju priredili još jedan sjajan show za sve kojima adrenalin nije stran. Darkfest na Instagramu : @darkfest_mtb

Video: Darkfest 2023 i vožnja tjedna

Bienvenido Aguado je osvojio titulu za najbolju izvedbu linije. Svi rezultati i pojedinačni pobjednici izazova su ovdje.

Video: Darkfest 2023 i rekordni salto

Tom Isted letio je čak 36,5 metara između dva objekta, a uz to je napravio backflip. Rekord u oba slučaja.

DH World Cup test event Lourdes

Kako bi pojačali svoju formu uoči kasne prve utrke Svjetskog kupa u MTB spustu, neki od natjecatelj(ic)a okupili su se u Lourdesu u Francuskoj na stazi koja je već bila domaćin utrkama Svjetskog kupa. Rezultati.

Festival Sea Otter

U Kaliforniji je prošlog vikenda održan tradicionalni MTB festival s brojnim izlagačima, ali prije svega s brojnim utrkama. Tako su se natjecatelji prošlog vikenda već okušali u raznim disciplinama, a do kraja tjedna slijedi ih još nekoliko. Poredak pojedinačnih utrka na seaotterclassic.com.

Naslovna fotografija Rocky Arroyo za Sea Otter Classic

Pročitaj i
Vijesti iz tuđine i tuzemstva: Još jedan uspješan XCO vikend u Vodicama
Vijesti iz tuđine i tuzemstva: Epic, Crankworx, XCO Mavar, XCM Rakalj

Prati nas