svetovni pokal world cup Maribor
9. ožujka 2021

Spustaška utrka trebala je u Mariboru otvoriti ovogodišnji Svjetski kup, a sada se uz taj događaj odgađaju i tamošnje utrke Europskog kupa te Europskog prvenstva…

Ovih dana samo mjesec i pol dana dijelilo bi nas od prve utrke Svjetskog kupa u MTB spustu i u brdskom biciklizmu uopće, u sezonu 2021., iznad Maribora.

No, Međunarodna biciklistička unija (UCI) objavila je danas vijest o odgodi ove utrke čiji je datum do sada bio uklesan u vikend 24. na 25. travnja. Objavljen je novi, ljetni datum: 14. i 15. kolovoza, naravno sveu dogovoru s organizatorima .

Razlog je, naravno, pandemija koja se ne da tako lako kako smo se svi nadali. Novi je datum određen u dogovoru s lokalnim vlastima.

“Sada se možemo u potpunosti latiti organizacije, s uvjerenjem da ćemo u novom terminu moći ugostiti neograničen broj gledatelja”, komentira voditelj događaja Iztok Kvas .

Odgođene i druge utrke!

Ovo odgađanje prate i novi termini utrka Europskog kupa i Europskog prvenstva u Mariboru. Utrka Europskog kupa iXS European Downhill Cup po novome če se na Pohorju održati 4. i 5. kolovoza, dok će se Europsko prvenstvo održati gotovo simultano, od 6. do 8. kolovoza.

Za Europsko prvenstvo i Svjetski kup Kvas je obećao sasvim različite trase.

Objava na uci.org

Foto Matevž Maček @matevz.macek.mmmedia

Pročitaj i
Svj. MTB kup 2022.: Lošinj NE, Maribor NE!
Najavljujemo: Europski DH kup i prvenstvo u istom tjednu u Mariboru!
(I) Europsko prvenstvo dolazi u Maribor
WC Maribor 2020 Report: Cabirou, Hoffman i Vergier slavili u neobičnom DH vikendu
Svjetski MTB kup 2021.: Maribor DA, Lošinj NE

Prati nas