Vali Höll
28. siječnja 2024

Lani neupitna kao broj jedan u ženskom spustu, Valentina “Vali” Höll, nakon tri godine suradnje s Trekom, vraća se svom prvom sponzoru, brendu YT Industries, odnosno ekipi The YT Mob…

Valentina Höll šest je godina bila vjerna brendu bicikala YT Industries, ugovor je potpisala kada je imala samo trinaest godina jer su Nijemci već tada vjerovali u njezin talent. Vali im se zahvalila na najbolji mogući način, osvojivši dva naslova juniorske svjetske prvakinje u spustu i dva puta ukupni poredak juniorskog Svjetskog kupa. Svoju prvu utrku u Svjetskom kupu odradila je na Lošinju. 

YT Industries – RockShox Trek Race Team – The YT Mob

Na domaćem svjetskom prvenstvu 2020. godine prvi je put nastupila u elitnoj kategoriji, ali ju je nezgodan pad spriječio u okrunjenju dominacije na koju je navikla u juniorskoj kategoriji. Godine 2021. pojavila se u novim bojama i osvojila ukupnu titulu Svjetskog kupa za RockShox Trek Race Team. Uslijedila su dva naslova svjetske prvakinje i još jedna ukupna pobjeda. Sa sezonom 2024. Valentina Höll vraća se brendu YT Industries i postaje članica ekipe The YT Mob.

Valentina u timu s Oisinom i Sian

Spustaška ekipa The YT Mob sa dvije djevojke i jednim mladićem. U sezoni 2024. činit će je Austrijanka Valentina Höll, Irac Oisin O’Callaghan i Australka Sian A’Hern.

No, aktualna svjetska prvakinja imat će nešto drugačiji tretman jer će se za razliku od Sian i Oisina, koji će se natjecati na suspenziji Fox: Držati će se suspenzije RockShox i komponenti Sram.

Oisin O’Callaghan: @oisinocallaghandh

Sian A’Hern: @sianahern

Valentina Höll: @valihoell

Video: Dobrodošla doma

Valentina o povratku u YT Industries

Sjajno je vratiti se u “obitelj”. Osjećam se kao doma kad vidim koliko su uzbuđeni u YT-u. Sljedećih nekoliko godina bit će ludo. Na bicikl YT Tues bilo se lako naviknuti. To je motocikl na kojem sam naučio osnove i stvorio lijepe uspomene u kategoriji mladih. Ali sretna sam što počinjem nešto novo. Mogao bih ostati u svojoj zoni udobnosti i nastaviti raditi ono što radim, ali mislim da sam baš u pravim godinama da ponovno pokušam nešto novo i napravim sljedeći korak.

Osnivač brenda YT Industries Markus Flossmann o dolasku spustašice Höll:

Ponovna okupljanja biciklista su rijetka. Brendu se ne vraćaju često, pa je ovaj put povratak kući tim posebniji. Oboma nam to puno znači. Uzbuđen sam što nastavljam povijest koju smo već zajedno stvorili. Dobrodošao kući, Vali!

YT Mob na Instagramu: @the_yt_mob

Fotografije YT Industries

Pročitaj i
Sezona transfera: Stöckl obnavlja ekipu, GOAT prešao na Norco
Sezona transfera: Gwin i službeno otišao iz Intensea

Prati nas