Gorskokolesarska tržnica
20. siječnja 2024

Četverostruki svjetski prvak u spustu prelazi Kanađanima nakon 14 godina u “sindikatu”, MS ušao u suradnju s Intenseom, Mondraker polako otkriva ekipu, Kade više nije u Trek Factory Racing DH…

MS Intense Racing

Kada je posljednji puta Svjetski kup u spustu osvojio vozač na biciklu Intense? Bilo je to 2006. godine u Mont Sainte Anne. Nitko drugi nego Chris Kovarik. A za koju je ekipu vozio? Za MS Intense Team kojeg je vodio Austrijanac Max Stöckl. U to vrijeme ekipu su činila poznata imena: Kovarik, Vanessa Quin, Claudio Caluori, Matti Lehikoinen, Anneke Beerten i JD Swanguen. Max Stöckl i Jeff Steber ponovno su udružili snage za sezonu 2024., a ekipu MS Intense Racing činit će Talijanka Eleonora Farina, Austrijanac David Trummer, Irac Jacob Dickson i Novozelanđanin Tutho Ariki-Pene.

Greg prešao na Norco

Veteran s najvećim uspjesima u MTB spustu koji u MTB cirkusu djeluje već četvrt stoljeća, pronašao je novo okruženje  u ekipi Norco Factory Racing. Ima zajamčen ugovor za sezonu 2024., a ako zvijezde budu na njegovoj strani, može se natjecati za ekipu još dvije godine.

Ryan Pinkerton

Tvorniučka ekipa Mondraker polako otkriva imena vozača. Prvi na popisu je prošlogodišnji juniorski pobjednik Svjetskog kupa u spustu i četverostruki američki prvak. U Mondrakeru sada moramo čekati još dva nova imena. @pinkerton.ryan

Kade Edwards

Leteći Britanac napustio je Trekovu tvorničku ekipu kako bi se pridružio njihovom kućnom projektu C3. Tako će se Kade Edwards više fokusirati na freeride, iako se od njega očekuju i poneki spustovi s vremena na vrijeme.

Wout Alleman

Belgijac, aktualni europski prvak u MTB maratonu, nakon odlaska iz ekipe Wilier – Pirelli Factory Racing pojačao je već ionako moćnu ekipu Buff – Megamo.

Frameworks Factory Racing

Neko Mulally je konačno otkrio postavu koja će činiti njegovu ekipu, na biciklima koje je dizajnirao sâm Mulally. Ekipu će činiti Neko, Angel Suarez i Asa Vermette.

Mulally u podkastu The Inside Line

O ekipi, proračunu za 2024. godinu, sponzorima, izboru ekipnih kolega i još ponečemu.

Intense Factory Racing

Od dosadašnje “Gwin” postave ostao je samo jedan član u ekipi Intense Factory Racing, a bit će sastavljen od tri nova. Novi Intense Factory Racing ekipu čine Joe Breeden, Louise Ferguson, Oscar Griffiths i Ryder Lawrence.

Mondraker Factory Racing

Nakon odvajanja ekipe MS i proizvođača bicikala Mondraker, Španjolci su odlučili formirati novu tvorničku ekipu. Na čelo ekipe došao je Jorge García, a natjecatelji će se posebno predstaviti 18., 22. i 24. siječnja.

Szymon Godziek

Nakon sjajnih nastupa na treningu Red Bull Rampagea i kasnijeg ozbiljnog pada na najvećem freeride događaju na svijetu, Szymon je već spreman za novu sezonu, i to na novom biciklu. Od sada će skakati sa Specializedom.

David Godziek

Szymonov brat David također će voziti Specialized umjesto NS-a. Za početak se predstavio s ozbiljnim modelom P3.

Brook Macdonald

Ne, još se ne zna na kojem će biciklu voziti legendarni Novozelanđanin kada napusti ekipu MS , ali se zna da je s Red Bullom potpisao ugovor na još godinu dana.

Thibault Laly

Nakon odlaska iz ekipe Pinkbike Racing, Francuz je pronašao novu sredinu u Goodman Santa Cruz Racing Teamu. Na YouTube kanalu LALYCHE TV predstavio je i duži referat.

Buff – Megamo

Rosa van Doorn i Pablo Rodríguez u olimpijskoj su godini postali dio XC/maratonske ekipe koja svoje najzvučnije rezultate postiže u MTB etapnim utrkama. Rodriguez je već etablirana natjecateljica na “duge staze”, dok je van Doorn do sada nastupala u kratkom i olimpijskom krosu u kategoriji do 23 godine, a sada će se okušati u maratonu. Više pročitaj na brujulabike.com.

Christo Gallagher

Pobjednik Škotske enduro serije 2019. i Britanske enduro serije 2021. potpisao je ugovor s tvrtkom Privateer Bikes.

Pročitaj i
Sezona transfera: Gwin i službeno otišao iz Intensea

Naslovna fotografija MS Intense Racing

Prati nas