enduro kope, ews enduro world series qualifier
3. veljače 2022

Ove godine čak 60 kvalifikacijskih EWS utrka, uključujući NP Hrvatske i DP Slovenije. Bodovi za svjetsku EWS enduro ljestvicu mogu se prikupiti u 38 zemalja svijeta…

Svjetska enduro serija EWS uvrstila je čak 60 utrka u 38 zemalja u ovogodišnji kalendar kvalifikacijskih utrka (EWS Qualifier). Bodovi s tih utrka daju pravo natjecanja u utrkama na najvišoj razini (Global Ranking). Kažu kako će tijekom sezone u jkalendar dodati još pokoju utrku.

U kalendar je uključeno i 29 termina koji će ujedno biti nacionalna prvenstva u enduru. U kalendaru je Nacionalno prvenstvo Hrvatske, Enduro Perun u Dugom Ratu 29. i 30. listopada. Tu je i Državno (ne nacionalno) prvenstvo Slovenije koje će se održati 23. srpnja na Kopama.

Enduro Perun, Nacionalno prvenstvo Hrvatske, u kalendaru EWS Qualifier

SloEnduro Kope, Državno prvenstvo Slovenije, u kalendaru EWS Qualifier

Prva utrka u kalendaru održat će se 9. ožujka u Windrocku, u državi Tennessee, a primjerice, 12. ožujka na rasporedu je Nacionalno prvenstvo Omana. Utrke će se održavati sve do 19. studenog, kada serija završava u Dominikanskoj Republici.

Sustav natjecanja EWS-a stoga se već može usporediti sa svjetskom ljestvicom u disciplinama pod pokroviteljstvom Međunarodne biciklističke federacije UCI.

Bodovi se uzimaju i za kvalifikaciju na Kup nacija na kraju sezone u Finale Ligure, nakon dvogodišnje pauze uslijed pandemije.

Cijeli kalendar kvalifikacijskih utrka u 2022. potraži na enduroworldseries.com.

Sigurno ste već zapamtili datum EWS World Series utrke u Koruškoj, Petzen i Jamnica, zar ne? No svejedno, održati će se 18. i 19. lipnja 2022. Više o tome.

Naslovna fotografija: Utrka SloEnduro 4Fun Kope 2019., foto Bike park Kope

Pročitaj i
Najavljujemo: Kalendar serije SloEnduro 2022

Prati nas