13. ožujka 2023

Treće izdanje međimurske gravel poslastice održati će se u subotu 22. travnja. Na raspolaganju su dulja i kraća trasa između Mure i Drave…

Gravel entuzijasti i entuzijastice iz Hrvatske i inozemstva mogu se u subotu 22. travnja pridružiti rekreativnoj vožnji “C2C – Coast to Coast” između obala Mure i Drave, naravno u Međimurju. Ovaj nezaboravan događaj organiziran je za sve goste koji žele uživati u vožnji biciklom u prirodi.

Na raspolaganju su dvije staze maratonske dužine, tako da će svi imati priliku odabrati onu koja mu najviše odgovara.

Održivi ekološki turizam u Međimurju

Održivi turizam u Međimurju znači integraciju turizma u lokalno gospodarstvo i zajednicu te poštivanje kulturne i prirodne baština ovog kraja. Međimurje ima bogatu kulturnu baštinu koja se ogleda u arhitekturi, narodnoj nošnji, običajima, jeziku i tradicionalnoj kuhinji. Stoga je i turistička ponuda usmjerena na promicanje tih vrijednosti, kako bi se očuvala kulturna baština i identitet regije.

Holiday Home Lina, Pleškovec

Napominjemo kako ovaj događaj neće imati natjecateljski karakter. Cilj je potaknuti sudionike na istraživanje i doživljaj Međimurja, druženje s drugim ljubiteljima biciklizma te uživanje u prekrasnoj prirodi koju ovaj kraj nudi. Stoga, priključite nam se i uživajte u nezaboravnom iskustvu vozeći se biciklom na predivnoj ruti od jedne obale rijeke do druge.

Nenad Ciglar, organizator

Coast2Coast Gravel 2023: Najvažnija pravila

  • Mjesto okupljanja i starta gravel maratona je kod kuće za odmor – Holiday Home LINA, Pleškovec 154a, 40311 Lopatinec (HR).
  • Cjelokupni C2C gravel događaj dobrovoljnog i rekreativnog karaktera i pravo prijave imaju sve osobe starije od 18 godina.
  • Staza C2C maratona NIJE označena putokaznim oznakama. Svaki sudionica / sudionik putem weba dobiti će na raspolaganje gpx datoteku trase za preuzimanje.
  • Staza nije zatvorena za promet i potrebno je poštivati prometne propise ZoSPC i uputstva redara ili volontera.

Vremenski raspored – 22. 04. 2023.

  • Subota, 22.04.2023. od 08:30 h do 09:45 h okupljanje, upis u startnu listu, doručak, pripreme za maraton i fotografiranje
  • 10:00 h Start vožnje
  • 10:00 h – 17:00 h vožnja gravel maraton Coast to Coast
  • 13:00 h – 17:00 h dolazak sudionica i sudionika u cilj sa obiju staza
  • 14:00 h – 18:00 h obrok u cilju i druženje
  • 18:00 h – završetak manifestacije

Prijave i pravilnik provjeri na ride-gravel.me/c2c-2023

C2C Gravel na društvenoj mreži: facebook.com/Ride.Gravel.me

Staza: 97 km sa svim vrstama podloga: asfalt, šumski put, poljski put, makadamska cesta, zemljana staza, šumska staza, lovačka staza, kamena obaloutvrda, šljunčana staza, travnata staza, pješčani kanjon.
Visinski profil: Pretežno ravan sa samo 600 visinskih metara.
Kontrole: – 3 kontrolna mjesta: 2 duž staze i završna na cilju.
Okrjepa: – 2 mjesta uz stazu i završna okrjepa na cilju.

Staza: 67 km sa svim vrstama podloga: asfalt, šumski put, poljski put, makadamska cesta, zemljana staza, šumska staza, lovačka staza, kamena obaloutvrda, šljunčana staza, travnata staza, pješčani kanjon.
Visinski profil: Pretežno ravan sa 560 visinskih metara.
Kontrole: – 3 kontrolna mjesta: 2 duž staze i završna na cilju.
Okrjepa: – 2 mjesta uz stazu i završna okrjepa na cilju.

Video: Kako je bilo na C2C Gravel 2021

Pročitaj i
Gravel is not dead!
Međimurska gravel bajka

Foto: Organizator

Prati nas