2. siječnja 2022

Kada je prije skoro godinu dana Keindl sport obznanio suradnju s investicijskim fondom Provectus bilo je jasno da ozbiljno planiraju širiti poslovanje. Znali smo da će nekoga preuzeti, samo nismo znali koga…

Vrlo tiho, gotovo neprimjetno u javnosti se pojavila informacija o novoj vlasničkoj strukturi zagrebačke tvrtke On-off d.o.o., najpoznatije po velikoj pokaznoj trgovini Giant Zagreb.  Naime, Keindl sport je pod vodstvom investicijskog fonda Provectus Capital Partners u listopadu 2021. preuzeo tvrtku On-off d.o.o., a donedavni vlasnik potonje tvrtke Ivan Stipić sada je preuzeo poziciju operativnog direktora u Keindl sportu. Stipić je i dalje direktor tvrtke On-off, a, a uz njega a sada direktorsku funkciju u tvrtki obnaša i Marko Galić, jedan od trojice suvlasnika Provectusa. Kristijan Keindl pak i dalje obnaša funkciju predsjednika Uprave u Kenidl sportu.

Giant: Premium marka upotpunjava ponudu Kenidl sporta

Službenu informaciju ove značajne transakcije nismo dobili niti od Keindl sporta niti od tvrtke On-off, no vijesti i potvrde novoga stanja se mogu pronaći u poslovnim medijima i na mreži LinkediIn. Preuzimanje je obavljeno praktički u potpunoj tišini.

No ono što možemo iščitati iz trenutne situacije jest da je Keindl značajno poboljšao kvalitetu ponude jer sada ta ponuda uključuje i marku Giant koja proizvodi bicikle, i to sve vrste bicikala kakvi se danas nude na tržištu, ali ima i izuzetno širok izbor sve moguće opreme te velikog izbora dijelova za biciklizam.

I ne samo to, Giant je razvio niz tehnologija i rješenja koje ugrađuje u svoje bicikle. Primjerice MTB, gravel i cestovni bicikli Gianta u samome su vrhu kvalitete i mogućnosti na današnjem svjetskom tržištu.

Točka na i

Keindl je do sada bio najpoznatiji po ponudi marke Cube koju kupci ipak ne doživljavaju kao premium marku. Osim toga Keindl je posljednjih godina izgradio doista relevantnu ponudu cestovnih bicikala. Giant sada svemu tome daje sasvim novu dimenziju.

I ne samo to: De facto, kada sve zbrojimo, jasno je da je novi konglomerat sada bez premca najveći biciklistički distributer i trgovac u Hrvatskoj, ali i puno, puno šire.

Pročitaj i
Keindl sport nakon financijske injekcije ide u daljnje širenje i akvizicije
Keindl sport preuzeo trgovinu RI BIKE

Foto montaža: MTB.HR

Prati nas