17. srpnja 2023

Nakon otkazivanja Maribora (to jesd odgađanja do nepoznatog datuma), Europski kup u MTB spustu iXS sa svojom drugom rundom gostovao je u parku Semmering na granici Donje Austrije i Štajerske…

U seniorskoj konkurenciji slavili su Slovak Adam Rojček (Osmos Gravity Team) i Njemica žena Justine Welzel. Rojčeku, on je osvojio i prvu ovogodišnju utrku u Lošinju u travnju, na postolju su se pridružili Talijan Stefano Introzzi (Ridewill Bike Center Cimone) i zemljak Denis Kohut (CTM Racing Team).

adam rojček
Adam Rojček

Najbolji Slovenac bio je Luka Berginc (DH Visit Pohorje), prošlogodišnji ukupni pobjednik serije i ovogodišnji drugi u Lošinju. On je zauzeo četvrto mjesto s 3,6 sekundi zaostatka za pobjednikom. Plasirali su se i hrvatski predstavnici. Ivan Bašić (HR reprezentacija) zauzeo je 10. mjesto u malome finalu, a Lovel Matijaš (Coast Riders) u istoj je klasifikaciji bio 57.

Kalinšek odličan drugi u kategoriji U17

Ažbe Kalinšek (Wolf Racing by WHEELBASE) zauzeo je odlično drugo mjesto u konkureciji kadeta, to jest vozača do 17 godina. Prvo mjesto u kategoriji osvojio je Finac Kasper Hickman (Pole Bicycles).

Spomenimo kako je pobjednica u konkurenciji kadetkinja, Austrijanka Rosa Zierls, ostvarila ukupno najbolje vrijeme među vozačicama.

Rezultati finala i Superfinala
Svi rezultati

Ukupni poredak

U seniorskoj konkurenciji vodi dvostruki pobjednik Ropjček, a Berginc je drugi. Treći je Nijemac Hannes Lehmann.  

Ukupni poredak u svim kategorijama

Što dalje?

Europski kup nastavlja se u Verbieru (Švicarska) od 15. do 17. rujna. Ako Maribor ne potvrdi novi datum, serija će se ove godine sastojati od samo tri utrke.

www.ixsdownhillcup.com

Fotografije @schnittbilder.at

Pročitaj i
iXS EDC Lošinj: DH Lošinj proslavio prvo desetljeće
iXS EDC Lošinj Report: Medić opet pobijedio!

Prati nas