17. travnja 2023

U prvoj utrci ovogodišnjeg Europskog kupa u MTB spustu Frane je u vrlo teškim blatnim uvjetima bio najbolji u kategoriji juniora…

Organizatori prvog kola europske serije u MTB spustu, iXS European Downhill Cup, niti ove godine nisu imali sreće s vremenom, pa su finalne vožnje iznad Velog Lošinja jučer protekle u blatnim i mokrim uvjetima.

Prošlogodišnju pobjedu ponovio je hrvatski reprezentativac Frane Medić koji je u juniorskoj konkurenciji bio brži za sekundu i podl od drugoplasiranog Čeha Ondreja Kolecika (Kelly’s Factory Team). Treće mjesto zauzeo je Nijemac Lino Neumann (Team Herobikes).  

Luka Berginc, lanjski pobjednik prve utrke ove je godinezaostao je samo za pobjednikom, Slovakom Adamom Rojčekom (Osmos Gravity Team). Švicarac Lutz Weber (teamproject.ch) bio je treći.

Berginc je lani zahvaljujući pobjedama na Lošinju i u Mariboru postao i ukupnim pobjednikom serije, a u subotu bio drugi u kvalifikacijama. Na gotovo suhoj stazi s punim je gasom vozio Austrijanac Andreas Kolb (Continental Atherton Racing ), broj tri na UCI ljestvici.

Preko noći je padala kiša pa su uvjeti u nedjelju bivali sve teži, pogotovu pred kraj seniorskog superfinala. Tako je i Kolb završio tek na 7. mjestu, dok je Berginc ipak uspio ostati na vrhu. Hrvatski reprezentativac Ivan Bašić zauzeo je 29. mjesto u velikom finalu.

U konkurenciji seniorki u svojoj je prvoj utrci za novu ekipu Unior-Sinter Factory Racing  pobijedila Francuskinja Léona Pierrini, ispred Švicarke Delphine Bulliard (Verbier Racing) i Njemice Justine Welzel.

Rezultati finala

www.ixsdownhillcup.com

Naslovna fotografija: Frane Medić na treningu (foto: organizator)

Pročitaj i
#ixs-cup-hr

Prati nas