8. lipnja 2022

Hrvatski reprezentativac je ostvario solidan rezultat u austrijskom Semmeringu, a Slovenci su plasmanima 6. i 7. mjesto u superfinalu zacementirali prvo i drugo mjesto u ukupnom poretku…

Pobjednici treće utrke Europskog kupa održaneu nedjelju u austrijskom skijalištu Semmering, nakon utrka u Lošinju i Mariboru, su Talijan Stefano Introzzi (Kona Bike Center Cimone) i domaća djevojka Marlena Neissl.

Introzzi je bio bolji Francuza Maela Girona i Amerikanca Austina Dooleyja i tako ostvario svoju prvu pobjedu u superfinalu. Pobjednik prve dvije utrke i vodeći u ukupnom poretku Luka Berginc (DHVisit Pohorje)ušao je u cilj sa zaostatkom od četirisekunde i jednom desetinkom (prije toga je doživio težak pad na treningu), a Jure Žabjek (Unior – Sinter Factory Racing) bio je sporiji od Luke za 7. sekundi i 25 stotinki.

Jedini hrvatski predstavnik Ivan Bašić (na naslovnoj fotografiji) zauzeo je solidnu 27. poziciju u nedjeljnom malom finalu. Naš najbolji junior Frane Medić ozbiljno se ozlijedio na prethodnom kolu u Mariboru te u nedjelju nije nastupio.

Žak Gomilšček (Unior – Sinter Factory Racing) bio je 24. u superfinalu (u koje se uvršćuju najbrža tridesetorica). Jan Cimperman (MTB Trbovlje HCI) nije se kvalificirao za superfinale, a u „malom finalu” bio je 21., dok je još jedan Slovenac, Jakob Kovšca (Rajd Ljubljana) bio 76.

Drugoplasirana iza pobjednice Neissl bila je Talijanka Lisa Gava (3stars – Alessibici), a još jedna Austrijanka Sophie Gutöhrle zauzela je treće mjesto. U konkurenciji juniora pobijedio je Nijemac Nico Schebles.

Ukupni poredak

Berginc je vodeći sa 715 bodova, a drugoplasirani Žabjek ima ih 623. Treći je Finac Onni Rainio (526), a zatim Slovak Rasto Baranek na 4. (520) te lanjiski ukupni pobjednik Niizozemac Tristan Botteram (427).

Sljedeće kolo na rasporedu je od 1. do 3. srpnja u Vossu u Norveškoj i ne očekuje se nastup naših predstavnika.

Video: IXS EDC Semmering Report

Austrijsko NP

Austrijanci proteklog vikenda iskoristili priliku i održali su svoje nacionalno prvenstvo. Seniorski prvaci su Valentina Höll i David Trummer. Vali i David su naime nastupili su subotnjim kvalifikacijama koje su se računale za NP, ali u nedjelju nisu startali na utrci Europskog kupa.

www.ixsdownhillcup.com

Sve fotografije: Rick Schubert/Racement

Pročitaj i
IXS EDC Maribor Report: Frane teško pao, oporavlja se u bolnici
IXS Europski Downhill Cup Lošinj report: Najbrži Berginc, Kiener i Medić

Prati nas