5. travnja 2022

Već ionako brutalne linije na Lošinju u subotu su još uvijek bile mokre i vrlo skliske. Srećom, u nedjelju su se osušile. Naš Frane pobijedio je u juniorskoj konkurenciji!

Dvadeseta sezona Europskog kupa u MTB spustu došla je nakon skoro potpuno otkazane 2020. i znatno skresane 2021. Očekujemo još jednu legendarnu sezonu. Serija je ove godine po prvi puta u povijesti dosegla do Sredozemlja, do otoka Lošinja, a po prvi puta će otići i na Skandinaviju. Dulja putovanja sigurno će utjecati na smanjeni broj natjecatelj(ic)a, a to smo vidjeli i na Lošinju. Naravno, utrkivanje na ovako visokoj razini „kuca na vrata Svjetskog kupa“ i nije manje uzbudljivo.

U muškoj seniorskoj kategoriji pobijedio je Slovenac Luka Berginc (DH Visit Pohorje), a glavni favorit, njegov zemljak Jure Žabjek, morao se zadovoljiti trećim mjestom.
U ženskoj seniorskoj kategoriji je pobijedila Švicarka Jolanda Kiener, a domaći navijači su se veselili velikoj pobjedi reprezentativca Frane Medića u juniorima.

Ivan Bašić
Ivan Bašić

Rezultati

Organizatori iz MTB Trbovlje, u suradnji s ekipom iz AK Lošinj i partnerima iz turističkog sektora već su se sedmi put pobrinuli za pravi rock’n’roll spektakl na kratkoj, ali vrlo zahtjevnoj stazi. Nažalost startna je lista bila ponešto kraća od uobičajene radi oštrih stijena i očekivane kiše…

No kiša ipak nije bila fatalna. Treninzi na mokroj stazi rezultirali su padovima i ozljedama (nitko još nije mekano sletio na Lošinju…), ali subotnja kvalifikacijska utrka i nedjeljno finale održane su po gotovo suhim uvjetima.

Druga od ukupno pet utrka ovogodišnje serije održat će se u nama obližnjem Mariboru od 6. do 8. svibnja!

Fotografije Rick Schubert/Racement

www.ixsdownhillcup.com

Pogledaj i
Video: iXS Lošinj Preview

Prati nas