Giant Hungary Mađarska Gyöngyös tvornica proizvodnja
11. lipnja 2020

Najveći svjetski proizvođač bicikala planira ubrzati i poboljšati opskrbu europskih tržišta iz novog proizvodnog pogona u kojem će se proizvoditi uglavnom modeli iz srednjeg cjenovnog razreda, ali i e-bajkovi…

Novi proizvodni pogon Gianta u mjestu Gyöngyös (hrvatski: Đunđuš), smještenom između Budimpešte i Egera, čija je gradnja započela prije nešto manje od dvije godine, započeti će s radom za nekoliko dana. Novi pogon je smješten na površini od oko 22 hektara i trebao bi značajno povećati mogućnosti Gianta za brzi odgovor na potražnju europskog tržišta, koja je čak povećana uslijed krize izazvane pandenijom virusa Covid 19, te bolje pokriti tržište istočne Europe. Inače, u posljednjih par mjeseci Giant bilježi povećanje prodaje od ogromnih 50 %.

Pošto je poznato da Giant u Europi najviše prodaje bicikle iz srednjeg cjenovnog razreda, maloprodajne cijene od oko tisuću eura, ne čudi najava da će fokus biti upravo na toj kategoriji proizvoda. Osim toga, Giant će u Mađarskoj najviše proizvoditi e-bicikle. U Giantu očekuju kako će novi proizvodni pogon u Mađarskoj pridonijeti smanjenju poreznih i prometnih troškova te poboljšanju konkurentnosti na tržištu Europe.

Procijenjeno je kako će ukupno ulaganje Gianta u ovaj projekt iznositi oko 48 milijuna eura. Predviđa se početni proizvodni kapacitet od oko 300.000 jedinica (nije rečeno u kojem vremenskom razdoblju).

Video: Intervju na BBC-ju s predsjednicom Gianta Bonnie Tu

Bonnie Tu BBC News Interview | World Bicycle Day | Giant Bicycles

On World Bicycle Day, BBC News took a moment to check in with our Bonnie Tu, Chairperson of Giant Group and Founder of Liv Cycling, to hear what she had to say about the current state of cycling and our industry. #RideForYourHealth

Objavil/a Giant Bicycles dne Nedelja, 07. junij 2020

Voditelj je doista entuzijastičan…

Foto: Giant

Prati nas