30. srpnja 2021

Najzapaženiji hrvatski rezultat u utrci europskog iXS kupa prošlog vikenda ostvario je Frane Medić sa 6. mjestom u kategoriji kadeta. Solidni plasmani u seniorskoj konkurenciji za Ivana, Vidiana, Nou…

Hrvatska reprezentacija u MTB spustu nastupila je prošlog vikenda na utrci Europskog iXS kupa u Pili, na krajnjem sjeverozapadu Italije. Naši seniori i jedan kadet redom su završili svoje utrke, bez odustajanja:

Malo finale

Elite Men

30 – Ivan Bašić 3:58.846

38 – Vidian Rihtar Šalehar 4:01.101

45 – Noa Radolović 4:02.952

56 – David Ivanjko 4:07.661

Pro U17 Men

6 – Frane Medić 3:58.317

„Nažalost u petak na prvom treningu Vidian je imao nezgodan pad, te je ozljedio skočni zglob koji ga je ujedno i na kraju spriječio da nastupi u finalu“, objašnjava izbornik DH reprezentacije Lovel Matijaš.

Subota je bio kvalifikacijski dan, te su svi reprezentativci imali priliku odvoziti svoj ”seeding” run i vidjeti gdje su u odnosu na tešku konkurenciju.
Vidian je uz pain killere imao najbrže kvalifikacijsko vrijeme od naših vozača 3:03 , a odmah iza njega Ivan Bašić sa 3:04, te onda Radolović Noa s 3:09, zatim Frane Medić u U17 kategoriji ( uz strašno nezgodan pad pri samoj finish liniji) s 3:10, te David Ivanjko s vremenom od 3:15.

Za finale u nedjelju imali smo dva vozača out (Vidian zbog skočnog zgloba i Noa zbog problema s leđima), te Franu natučenog i šokiranog od pada iz kvalifikacija. Naspram toga Bašić je imao pad u finalu, te nije ostvario željeno vrijeme. David je odvozio finalni run s vremenom od 3:11 (4 sec brže od kvalifikacija).
Frane je uz šok od prijašnjeg dana ipak odlučio nastupiti u finalu, te je napravio odlično vrijeme u svojoj kategoriji od 3:05.

Lovel Matijaš, Hrvatska DH reprezentacija

Video: iXS European Dowhill Cup Pila 2021

Najbrži u Pili

Veronika Widmann (Ita) i Tuhoto-Ariki Pene (NZ) prošlog su vikenda u Pili u Aosti pobijedile u drugoj utrci Europskog kupa u spustu. Slovenski natjecatelji bili su, naravno, doma u serijama Unior DH Cup i državnom prvenstvu, ali hrvatski reprezentativac Vidian Rihtar Šalehar, koji je u malom finalu članova bio 38., i dalje se pojavljuje pod skraćenicom SLO. Ivan Bašić bio je brži na 30. mjestu, Frane Medić bio je zapaženiji na 6. mjestu među juniorima. mladi.

Rezultati

Plan za ostatak sezone

Krajem lipnja hrvatska DH reprezentacija nastupila je i na utrci europskog iXS kupa na krajnjem zapadu Austrije, u Brandertalu s relativno lošijim rezultatima nego u Pili, tako da je vidljiv njihov napredak.

Već slijedeći tjedan Hrvatska MTB DH reprezentacija odlazi u Maribor, na „dupli tjedan“. Provo je na rasporedu runda Europskog iXS kupa (3. – 5. kolovoza), a odmah potom i Europsko DH prvenstvo (6. – 8. lolovoza), obje utrke na istome terenu na Pohorju.  

Međunarodnu sezonu bi trebali završiti nastupom na rundi iXS Europskog DH kupa krajem kolovoza u češkom Špičaku.

Više: www.ixsdownhillcup.com

Pročitaj i
Najavljujemo: Unior Downhill Cup 2021!
Svjetski DH kup na Pohorju premješten na kolovoz!
Video: Pripreme DH reprezentacije, Split
Najavljujemo: Europski DH kup i prvenstvo u istom tjednu u Mariboru!

Naslovna fotografija: Frane Medić u Brandertalu (foto: HBS)

Prati nas