25. siječnja 2019

Dva brata i jedna sestra priuštili su nam još jedno veliko iznenađenje. Svi smo iščekivali njihov prelazak u neku drugu ekipu, no krenuli su drugim putem. Ove godine voziti će na biciklima pod vlastitom tržnom markom!

Tržna marka Atherton Racing postoji već više od 15 godina. Dan je svoj prvi bicikl napravio kada je imao tek 10 godina. Čitava je obitelj sanjala o vlastitoj tvrtki s vlastitim biciklima i razvojem. Danas, nakon tolikih godina utrkivanja, pravi su stručnjaci zahvaljujući iskustvu s materijalima i geometrijskim postavkama, s izdržljivošću komponenti i još mnogočega. 

I tako su umjesto prelaska s Treka na nekog drugog proizvođača bicikala, Rachel i Gee uzjašili vlastite bicikle na kojima će se utrkivati. U sezoni 2019. koristiti će prototipe, a tijekom vremena početi će i s proizvodnjom bicikala s manje hoda.

Piers Linney (Dragon’s Den) pridružio im se kao suosnivač nove tvrtke Atherton BikesU priču su se uključili i ljudi iz tvrtke Robot Bike Co. Ed Haythorntheaite – nekadašnji Danov mehaničar iz 2006., Ben Farmer i Andy Hawkins (obojica donose znanja o svemirskim tehnologijama i formuli 1) stručnjaci su za izradu kompozita i dodataka, majstori 3D ispisa. Ovakav pristup posebno je važan zbog potpune prilagodbe svakog izrađenog okvira.

Svoj obol donijeti će i doajen dizajna suspenzija Dave Wiggle. U toj kombinaciji ekipa će uz uporabu najnovijih tehnologija oblikovati prave “high end” okvire.

Daljenje informacije o novoj – staroj ekipi Atherton Racing, o novim sponzorima i dobavljačima, očekujemo u narednim tjednima.

Intervju s obitelji Atherton pročitaj na kanadskom odredištu pinkbike.com.

athertonbikes.com

Prati nas