25. travnja 2023

Na vožnju su se odazvali biciklisti i biciklistice raznih dobnih skupina i razina iskustva iz sve tri zemlje koje spaja tromeđa: Slovenije, Mađarske i Hrvatske…

U subotu 22. travnja 2023. godine, održano je treće izdanje tradicionalnog godišnjeg gravel događaja C2C Gravel 2023. Na vožnju su se odazvali biciklisti i biciklistice raznih dobnih skupina i razina iskustva, i to iz sve tri zemlje koje spaja tromeđa: Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

Na izboru su bile trase duljine tek ispod 100 km i 70 km. Protezale su se područjem između Mure i Drave, a odatle je događaj i dobio naziv „Coast 2 Coast“. Idejni začetnik i dizajner staze Nenad Ciglar prava je hodajuća mapa (enciklopedija) Međimurja i sigurno su svi sudionici bilo vrlo zadovoljni ovogodišnjom trasom.

Ovaj puta se išlo smjerom obrnutim od kazaljke na satu. Start je bio ispred kuće za odmor Lina u Pleškovcu, potom na sjever prema Muri, zatim uspon u Gornje Međimurje. Potom dalje na jug prema Dravi i nakon toga povratak u Pleškovec.

Uz izazove na samoj vožnji, biciklisti su imali priliku steći nova poznanstva, dijeliti iskustva te na kraju uživati u lokalnoj hrani i pivu. Došli su iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske, a orijentirali su se najvećim dijelom uz pomoć GPS navođenja na ciklo kompjutorima ili mobitelima. Naglasak je bio na orijentaciji, a ne na intenzivno označenoj stazi. Strelice i oznake bile su postavljene na ključnim skretanjima.

Ovaj događaj nije bio samo izazov za bicikliste, već i prilika za promicanje zdravog načina života, kao i gastro turističke ponude Međimurja. Glavni pokrovitelji su TZ Međimurske županije i općina Sveti Juraj na Bregu.

Neslužbeno doznajemo kako će vjerojatno biti organiziran i jedan jesenski događaj, pored tradicionalnog proljetnog. U svakom slučaju, slijedeći C2C Gravel sigurno će biti još posjećeniji.

Službene web stranice: ride-gravel.me/c2c-2023
C2C Gravel na društvenoj mreži: facebook.com/Ride.Gravel.me

Pročitaj i
Gravel is not dead!
Međimurska gravel bajka

Foto: Organizator

Prati nas