22. veljače 2022

Pametna ručna ura iz srednjeg cjenovnog razreda doživjela je nekoliko korjenitih promjena i donosi novosti poput glasovnog upravljanja. Nakon par tjedana bilo je teško zamisliti život bez praktičnog Venua…

Garminov model Venu vrlo praktična platforma pametnog ručnog sata koja objedinjuje funkcije tipki sa zaslonom osjetljivim na dodir. Venu možda nije zamišljen kao robustan pomoćnik za žestokog outdoor avanturista, no kao fitness pomoćnik i vjerni pratitelj svih životnih funkcija od 0 do 24, jako se dobro uklapa u život svog korisnika.

Sama forma modela Plus nije bitno različita od prethodnika, sa samo jednim izuzetkom. Kućište je naime dobilo treću (funkcijsku) tipku smještenu u sredini, između standardne dvije tipke koje su zadržale dosadašnje funkcije. Trećoj se tipki je naime može dodijeliti funkcija po volji (pomoću duljeg pritiska od cca. tri sekunde), primjerice štoperica, čime se na praktičan način skraćuje vrijeme navigacije.

Sjajan i jarak AMOLED zaslon

Navigacija pomoću zaslona na dodir vjerojatno nije baš za svakoga, no u kontekstu fitness / lifestyle ručne ure sasvim dobro funkcionira. Funkcije kao što su upravljanje glazbom ili Garmin Pay (digitalni novčanik) jako dobro funkcioniraju na ovaj način i teško je zamisliti kako bi se upravljanje izvodilo samo pomoću tipki.

Dodatan povod za čestu uporabu zaslona je i njegov odličan prikaz koji se baziran na tehnologiji AMOLED. Zaslon naime sjajno funkcionira na izravnom sunčevom svjetlu i sve se informacije jako dobro vide, a njegova niska potrošnja energije omogućava autonomiju rada u trajanju do devet dana.

Glasovno upravljanje

Glasovno upravljanje još je jedna značajka ovog modela na koju će se velik dio korisnika vrlo lako naviknuti. Kratki pritisak na funkcijsku tipku pokrenuti će aplikaciju Siri, Google asistent ili Bixby na pametnom telefonu, i razgovor s „umjetnom inteligencijom“ može započeti.

Garmin Venu 2 Plus ima ugrađen i zvučnik na koji se prenose zvučne notifikacije s pametnog telefona, ali i glas digitalnog pomoćnika, pa sa svojim telefonima možete razgovarati i preko zapešća. Mikrofon i zvučnik omogućavaju i uspostavljanje poziva te razgovore preko same pametne ure, dok je telefon u džepu i li na stolu, pa sve jako podsjeća na koncept komunikatora iz „Zvjezdanih staza“.

Preporučena maloprodajna cijena: 449,99 eura

Više informacija: www.garmin.com/hr

Pročitaj i
Garmin u sezonu 2022. ulazi s pet novih modela pametnih satova

Foto: MTB.HR

Prati nas