11. prosinca 2020

Povoljni trkački alu hardtail za slijedeću godinu nudi premium X6 Ultralite okvir, solidnu vilicu, odličan mjenjač, pouzdane gume i vrlo dobre kočnice…

Češka marka Superior, poznata po povoljnim i odličnim aluminijskim hardtail modelima, za 2021. godinu pripremila je upravo takvu novost u svojoj liniji Always Race: Model XP 919 s komponentama proizvođača Rock Shox, Shimano, Schwalbe…

Što o ovome modelu kažu češki piarovci: „Vrhunski aluminijski okvir modela dizajniran je za osjećaj vožnje i mogućnosti skuplje karbonske serije. Idealno za česte vožnje, redovite treninge ili početničke utrke: XP 919 ima brzinu, optimalnu težinu i dugotrajnu udobnost. Glavčina u standardu BOOST osigurava vrhunsku krutost okvira i vilice, s daljinskim zaključavanjem koje sprječava slučajna oštećenja. Pogonski sklop kombinira 1×12 Shimano SLX i Deore komponente, a uz kasetu 10-51 zavoljet ćete sustav s jednim pogonskim lančanikom“.

I doista, Superior svoj novi model opisuje objektivno i realno. Već smo ranije isprobali modele iz serije XP i doista se slažemo kako oni spadaju u sam vrh povoljne alu hardtail ponude. K tome, češki proizvođač poznat je po tome da ne škrtari s komponentama, što se na ovom modelu očituje u solidnoj vilici, odličnom mjenjaču, pouzdanim gumama i vrlo dobrim kočnicama. A niti njegov premium X6 Ultralite okvir neće razočarati.

Liniji modela Allways Race svojstven je taj trkački osjećaj. Nešto agresivnija geometrija, ali ne toliko neudobna za sve nas koji nismo olimpijci. Gotovo sigurno će se svidjeti svima koji traže malo „jaču“, sportsku vožnju na zahtjevnijim stazama, ali ne previše brutalnu i iscrpljujuću. A takvih je, vjerujemo, velika većina.

Superior XP 919 2021: Najvažnije značajke

Okvir: Alu X6 Ultralite, Race Geometry
Vilica: RockShox Judy Silver TK R BOOST, 100 mm, daljinsko zaključavanje
Mjenjač: Shimano SLX 1×12
Kočnice: Shimano BL-M4100/BR-MT410
Gume: Schwalbe Racing Ralph
Težina: 12,2 kg
Cijena: 8639 kn (-20%)
Info: CikloCentar.hr

Pročitaj i
Prvi pogled: Superior XP 939, lagani alu hardtail

Prati nas