3. lipnja 2018

Svestrani bicikl namijenjen bikepackerima, makadamskim vikend ratnicima, ali i za svakodnevni transport. Solo je pravi avanturist

Malo smo zaspali, malo su nas preplavili brojni događaji na početku sezone, no u ožujku smo propustili predstavljanje ovog modela. Pošto su naše video srijede fokusirane upravo na bikepacking, red je da i pobliže predstavimo adekvatne „makadamske” modele.

Rocky Mountain Solo dijete je velikog Stjenjaka, namijenjen je pravim putnicima koji uživaju na makadamskim putovima, a može proći i kakav „popeglani“ single track.

U kratkim crtama

Na izboru su dva modela – cjenovno povoljniji s oznakom 50 onaj skuplji pod brojkom 70. Zajednički im je aluminijski okvir serije 6061 SL, asimetrično postavljenih donjih cijevi stražnje vilice, cijevi, prostor za osovinu širine 12 x1 42 mm te prilagodba za 1x sustav prijenosa snage. Tu su naravno i kablovi sprovedeni unutar okvira te priprema za dropper cijev sjedala. Vilica je karbonska, s prihvatima za prtljažnik i blatobrane, uz prihvat 15-milimetrske glavčine. Obje vilice mogu prihvatiti gume dimenzija 700 x 40 ili 650B x 2,2.

Cjenovno povoljniji Solo opremljen je sustavima prijenosa snage i kočenja Sram Apex, a pogon je FSA. Na skuplji model montirana je grupa Sram Force, također uz pogon FSA.

Info: Marko projekt

Video: Sam Schulz objašnjava filozofiju koja stoji iza modela Solo

Više informacija o modelu Rocky Mountain Solo potraži na bikes.com

Foto: proizvođač 

Prati nas