27. srpnja 2020

Svi koji žele za povoljnu cijenu dobiti puno vrijednosti i tehnologije, pomisliti će na Konine alu hardtail modele. Imamo najvažnije specifikacije za modele 2021.: Kahuna, Mahuna, Lava Dome, Blast, Fire Mountain, Lana’i…

Kona Kahuna 2021

Kahuna je sinonim Konine alu hardtail kategorije i, slobodno možemo reći, jedan od najboljih hardtail bajkova uopće. s razlogom. Progresivna geometrija, 29″ kotači, provođenje kabela kočnice su unutrašnje strane okvira i priprema za teleskopski držač sjedala… spreman je za lokalne singlice i bike parkove. Tu je i novi 1×12 pogonski sklop Shimano te hidraulične disk kočnice.

Kona Mahuna 2021

Mahuna je također opremljena 29-inčnim kotačima koji lako prelaze preko prepreka i omogućuju glatku, predvidljivu vožnju. Poboljšana je vilica, sada je to RockShox Judy Silver sa 100 mm hoda, a isti je slučaj i s kočnicama: Shimano hidraulične disk kočnice. Pogonski sklop je Shimano 1×11.

Kona Lava Dome 2021

Lava Dome je još jedan svestrani model kojio jednako dobro funkcionira na stazi i u gradu. Zanimljivost je Microshiftov pogonski sklop 1×9 sa stražnjim mjenjačem sa spojkom, a i kod ovog je modela kabel kočnice provede n s unutrašnje strane okvira. Okvir može prihvatiti 29-inčne gume široke do 2,6”!

Kona Blast 2021

Model Blast također dolazi s vilicom RockShox Judy Silver TK Solo Air (100 mm hoda), a tu je i pogonski sklop Shimano Deore, te disk kočnice. Okvir može prihvatiti gume široke do 2.8″ gume. Obruči su WTB ST i27 TCS.

Kona Fire Mountain 2021

Model Fire Mountain  je pravi Konin klasik. I on dolazi s mjenjačem i ručicom Microshift Advent 1×9, a tu su i i hidraulične disk kočnice. Vilica Suntour ima 100 mm hoda, a obruči su još širi nego ranije, točnije 27 mm. Manje veličine okcvira dolaze s manjim, 26-inčnim, ili  27,5 kotačima.

Kona Lana’i 2021

Osnovni model koji je mnoge uveo u svijet brdskog biciklizma dolazi sa mjenjačem Shimano i kočnicama Tektro te, ovisno o veličini okvira, dolazi sa sve tri aktualne veličine kotača: 26″ za veličinu XS, 27,5″ za S i M, te 29″ za L i XL.

Alu hardtail modele Kone za 2020. i 2021. godinu pogledaj ovdje: ciklo-centar.hr

Foto: Kona

Prati nas