Giant XTC
“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
30. srpnja 2020

Tajvanski „gigant“ predstavio je aluminijski XC hardtail sa super laganim okvirom, kažu najlakšim u svojoj klasi…

Nije sve u karbonu! Barem kada je riječ o cross-country biciklima. Aluminij je još uvijek dobro zastupljen, a Giant je predstavio novi model XTC SLR 29. Njegov okvir u veličini S teži 1429 grama i koketira s mnogim “osnovnim” karbonskim okvirima. Giantova aluminijska legura 6011 doživjela je laganu promjenu konstrukcije, a uz to su svoje dodali hidroformacija te dodatno stanjivanje cijevi.

Geometrija je potpuno „kroserska“. Kut upravljača iznosi 69,5 stupnjeva kod okvira u veličinama S i M, a za veličine L i XL je za pola stupnja veći. Kut cijevi sjedala u svim veličinama iznosi 74 stupnja, a sve veličine okvira imaju istu duljinu cijevi lanca: 440 milimetara.

Za sada su predstavljene dvije inačice, s istim okvirima i različitom opremom: XTC SLR1 i XTC SLR 2. Oba su opremljena „tvorničkom“  vilicom Crest 34 sa 100 milimetara hoda. SLR 1 je opremljen kombinacijom komponenti Shimano XT i SLX, te solidnim kočnicama Shimano MT500. SLR 2 dolazi s komponentama Praxis, Shimano Deore te kočnicama Shimano MT200.

Giantovi tvornički tubeless obruči montirani su na Shimanove glavčine, a gume su odlične Maxxis Recon Race. Dobro je znati: Oba modela već imaju pripremu za teleskopski držač sjedala te široke upravljače od 780 milimetara.

Očekivane preporučene maloprodajne cijene
Giant XTC SLR1 2021: 11.999,99 kn
Giant XTC SLR 2 2021: 9.499,99 kn

Više informacija potraži na giant-bicycles.com/hr.

Pročitaj i
Predstavljamo: Giant Crest 34, prva suspenzija tajvanskog giganta
Drobiona: Maxxis Rekon / Rekon Race

Foto: Proizvođač

“On-off
Bike park Tršće “Ciklocentar” Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas