7. ožujka 2023

Nove pametne ure namijenjene su onima koji više vole multisport, na primjer cross duatlon. No mogu dobro poslužiti i samo za biciklistički trening…

Garmin je najavio lansiranje svoje nove linije pametnih GPS ručnih ura Forerunner 265 i Forerunner 965 sa živopisnim AMOLED zaslonima. Satovi imaju napredne metrike treninga, uvide u oporavak i dnevne zdravstvene statistike koje pomažu sportašima da treniraju pametnije. Dizajnirani su za sve udaljenosti i izrađeni od laganih materijala te imaju neprekidno uključen zaslon u boji koji se lako čita u svim vremenskim uvjetima. Zaslon osjetljiv na dodir nadopunjen je tradicionalnim dizajnom s pet tipki, omogućujući brzi pristup dnevnim zdravstvenim funkcijama, pametnim obavijestima i više. Forerunner 965 ima okvir od titana koji je istovremeno moderan i lagan. Uz naprednu metriku treninga i uvide u oporavak, ovi satovi pomažu sportašima da se pripreme za svoju sljedeću veliku utrku bez žrtvovanja trajanja baterije; Forerunner 265 ima do 15 dana trajanja baterije u modu pametnog sata, dok Forerunner 965 nudi do 23 dana.

Cjelodnevno praćenje aktivnosti

Forerunner 265 i Forerunner 965 nude inovativne alate koji pomažu sportašima da pomaknu svoje granice. Satovi uključuju jutarnje izvješće koje pruža pregled noćašnjeg sna i izglede za dnevni trening, sa statusom HRV (varijabilnost otkucaja srca) i vremenskom prognozom (kada je uparen s pametnim telefonom). Widget za predviđanje utrke pruža personalizirane dnevne predložene treninge i predviđanja vremena završetka utrke na temelju detalja staze, vremenskih prilika i izvedbe.

Satovi također nude personalizirane dnevne predložene treninge koji se prilagođavaju nakon svakog trčanja radi sinkronizacije performansi i oporavka, uzimajući u obzir nadolazeće utrke dodane u kalendar Garmin Connect. Sportaši mogu odrediti je li dan dobar za naporan ili lagan trening na temelju ocjene spremnosti za trening, koji faktori u kvaliteti sna, oporavku, opterećenju treninga i više. Satovi također prate varijabilnost otkucaja srca tijekom spavanja kako bi bolje upravljali oporavkom i cjelokupnim zdravljem. Snaga i dinamika trčanja, kao što su kadenca, duljina koraka, vrijeme kontakta s tlom i drugo, mogu se mjeriti izravno sa zapešća bez potrebe za aplikacijom ili dodatkom.

Napredno praćenje sportskih performansi

Kako bi pomogao sportašima da postanu bolji, brži i učinkovitiji na dan utrke, Forerunner 265 uključuje alate za praćenje performansi iz Garmin Firstbeat Analyticsa kao što su VO2 max, stanje izvedbe, učinak treninga i više. Oni koji treniraju za svoju sljedeću utrku mogu iskoristiti dvije opcije za prilagodljive planove treninga: unesite podatke o utrci u kalendar Garmin Connect i primajte dnevne predložene treninge ili koristite besplatne planove Garmin Coach od stručnih trenera. Kada treniraju na otvorenom, sportaši mogu planirati svoju strategiju za dan utrke koristeći funkciju PacePro.

Forerunner 965 bit će dostupan prije kraja ožujka po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 649,99 €dok je Forerunner 265 već sada dostupan za €499.99.

Više informacija: www.garmin.com/hr

Pročitaj i
Garmin Instinct Crossover: Pametni sat s analognim kazaljkama

Foto: Proizvođač

Prati nas