mondraker grommy, e-poganjalec
19. srpnja 2020

Da, dobro ste pročitali naslov. Španjolski proizvođač sa sjedištem u Alicanteu, marka s dvadesetogodišnjom tradicijom, predstavila je balance bicikle s e-motorima…

Veliki proizvođači već su prije nekog vremena lansirali dječje e-bicikle. Mondraker je otišao korak dalje i odlučio se na elektrifikaciju balance bicikala. Novi je model nazvan je Grommy, a primjeren je za asfalt, šljunak i druge podloge.

Ukratko

Ovaj balance bicikl ima nekoliko komponenti namijenjenih pravim biciklimaUpravljač, oslonac za stopala (poput pedale), sjedalo te čak i stražnja disk kočnica. Zbog svega toga klinac se osjeća kao da vozi bicikl za velike dečke. Grommy je izrađen od 6061 aluminija i unatoč ugrađenom električnom motoru i bateriji teži 7,5 u 12-inčnoj te 8,5 kilograma u 16-inčnoj verziji .

Kočenje na oba modela omogućuje mehanička disk kočnica Tektro , a gume Vee Crown Gem omogućavaju prianjanje u zavojima. Model od 12 inča pogodan je za djecu u dobi od 3 do 5 godina, a veći za djecu između 5 i 8 godina.

Baterija i pogon

E-motor bez četkica motor je Mondraker, a ima maksimalnu snagu od 250W. Baterija ima 4Ah i 80Wh, a obzirom na kapacitet može se napuniti u svega 60 minuta. Nije potrebno vaditi bateriju iz okvira kako biste je napunili, već se može puniti izravno na biciklu.

Motorom se upravlja preko ručice za ručno mijenjanje koja omogućuje tri brzine: Balance (maksimalna brzina 8,1 km / h), Fun (12,1 km / h) i Advanced, u kojoj vozač leti čak do 17,7 kilometara na sat. Također je moguće potpuno isključiti monitor i voziti “na noge”.

Video: Zabava uz Grommy

Dodatne informacije potraži na grommy.mondraker.com .

Cijena? Prema našim informacijama, 750 eura za 12-inčnu i 800 eura za 16-inčnu verziju.

Foto: Proizvođač

Prati nas