Canyon
21. svibnja 2021

Želiš li i ti li okvir kakvoga vozi Mathieu van der Poel? Sada ga možeš kupiti. Izgleda stvarno cool. Samo izbroji eure i tvoj je…

Mathieu van der Poel  je u vrlo kratkom vremenu ostavio veliki trag u brdskom biciklizmu. Biciklistički multipraktičar koji je karijeru započeo u ciklokrosu, a u međuvremenu je gotovo s jednakim uspjehom prešao na cestovni bicikl, a potom se odlučio za utrke u olimpijskom krosu. Zasigurno je jedan od najtalentiranijih biciklista moderne ere.

Do dobi od 26 godina osvojio je četiri naslova svjetskog prvaka u ciklokrosu (2015., 2019., 2020., 2021.), tri naslova europskog prvaka u istoj disciplini (2017. – 2019.), godine 2019. postao je europski prvak u olimpijskom krosu u Brnu, a godinu ranije osvojio je broncu na svjetskom prvenstvu u Lenzerheide. Na cesti je osvojio dva naslova nacionalnog prvaka (2018. i 2020.), pobjednik je  utrke po Flandriji (2020.), a još je svježa njegova fenomenalna pobjeda na Strade Bianche (2021.)… Pored svega navedenog, MvdP ima i dvije pobjede u ovogodišnjem Svjetskom kupu u kratkom krosu.

Canyon Lux CF MvdP

U Canyonju su odlučili obilježiti rezultate svog velikog prvaka na poseban način i na tržište su lansirali okvir Lux CF, to jest kopiju okvira kojega koristi sam van der Poel. To se odnosi na shemu boja, ali i na druge detalje. Inicijali imena i prezimena su ugravirani na prednjem dijelu ovog potpuno karbonskog okvira. Na donjem dijelu gornje cijevi piše: „“Let the legs do the talking“.Tu je još i njegova silueta na stražnjem dijelu okvira.

Okvir Lux je izveden u prepoznatljivoj plavoj boji, a tu je i stražnji amortizer Fox Float DPS Factory Remote. Sprijeda je montirana vilica Fox 32 Step-Cast Factory Remote te integrirani karbonski upravljač Canyon. Težina okvira je 2,10 kilograma. Bit će dostupan u veličinama S, M, L i XL. Cijena? Za cijeli set bit će potrebno izdvojiti 3499 eura.

Mathieu van der Poel na Instagramu: @mathieuvanderpoel.

Dodatne informacije potraži na canyon.com.

Fotografije: Proizvođač

Pročitaj i
Predstavljamo: Canyon Lux 2021

Prati nas