27. siječnja 2024

Leatt, proizvođač zaštitne sportske opreme i odjeće, najavio je izlazak svoje nove kacige MTB Gravity 6.0 Carbon, dizajnirane za sigurnost, performanse i održivost…

Kaciga, certificirana za DH vožnju, ima M-Forge Carbon školjku, termoplastični materijal koji je lakši, jači i ekološki prihvatljiviji od konvencionalnih kompozita. Školjka je također dizajnirana za optimizaciju ventilacije, s 22 otvora i uklonjivim poklopcem nastavka za usta koji omogućuju maksimalan protok zraka.

Kaciga Gravity 6.0 Carbon pruža udobno i higijensko pristajanjem na glavi, uz unutarnju podstavi X-Static® koja upija vlagu, prozračna je, sprječava neugodne mirise i može se prati. Podstava također uključuje neckroll ovratnik za dodatnu podršku i stabilnost. Vizir koji se može odvojiti povećava sigurnost kacige smanjujući rotacijske sile u slučaju sudara.

360° Turbine Technology

Jedna od najinovativnijih značajki kacige je 360° Turbine Technology, vlastiti dizajn tvrtke Leatt koji koristi male diskove izrađene od ne-Newtonskog materijala koji apsorbira energiju. “Turbine” se mogu kretati u bilo kojem smjeru i imaju dvije glavne prednosti: pomažu u smanjenju rotacijske akceleracije glave i mozga i pomažu u raspršivanju sila pri udaru na razini potresa mozga. Kaciga ima primjenjene dvije vrste pjene za upravljanje udarcima (EPS + EPO) u dvije gustoće za rješavanje širokog raspona sila udara, od prevrtanja pri malim brzinama do udaraca pri velikim brzinama.

Gravity 6.0 Carbon Helmet najnoviji je dodatak Leattovoj ponudi MTB kaciga za 2024., koja uključuje i modele 4.0 Endurance te  3.0 Enduro. Kacigu već koriste članovi Leattove ekipe.

Video: Reece Wallace i Leatt MTB Gravity 6.0 Carbon

Kaciga je dostupna u tri varijantei boje (crna, bijela, i žuta) i veličinama od S do XL. Preporučena maloprodajna cijena iznosi 399 eura i može se kupiti na Leattovom mrežnom odredištu ili kod ovlaštenih prodavača.

Više informacija: leatt.com/gravity60helmet

Foto: Leatt

Pročitaj i
Leatt MTB asortiman 2024: Kacige, odjeća, cipele

Prati nas