24. svibnja 2023

Japanska marka Yamaha je dobavljač tehnologije i električnih motora za vodeće proizvođače bicikala, a najistaknutija među njima je marka Giant…

Temelj suradnje je dugogodišnje istraživanje i razvoj jer Yamaha godinama razvija rješenja u različitim industrijskim područjima. Yamaha naime koristi iskustvo u motociklizmu kako bi najbolje karakteristike prenijela u svijet e-bicikala. Njihovi motori daju veliku snagu, ali istovremeno pružaju besprijekornu i kontroliranu vožnju.

Giant u svoje e-bicikle ugrađuje Yamahina rješenja kao što je Yamaha SyncDrive Pro. To omogućava moćno i progresivno povećanje okretnog momenta za besprijekornu vožnju. Pruža visoku učinkovitost i optimalnu kontrolu, zahvaljujući senzorima koji prate vozačeve pokrete i prilagođavaju asistenciju motora.

Giant SyncDrive

Tehnologija SyncDrive omogućava asistenciju koja je sinkronizirana s pedaliranjem vozača. To donosi prirodno iskustvo pedaliranja te vrlo predvidljivo i responsivno ponašanje motora koje proizvodi jednak način pokretanja bicikla između vozača i motora. Za razliku od sustava vođenih brzinom pedaliranja, nema potrebe prilagođavati stil vožnje motoru. Vozač pedalira kao inače, ali s tom razlikom da bicikl proizvodi više snage.

Naime većina E-bike motora primjenjuje kontinuirani okretni moment, pa je opterećenje na prijenosnom sustavu visoko sve dok vozač(ica) prestane pedalirati. SyncDrive je drugačiji i odgovara stilu nejednakog pritiska na pedale koji je svojstven prirodnim ljudskim pokretima.

Bolje mijenjanje brzina

Kako SyncDrive oponaša prirodno pedliranje, sinkronizirajući snagu motora sa snagom vozača, s smanjenom točkom snage u svakom okretaju pedala, osim prirodnijeg osjećaja vožnje pomaže i kod poboljšanja iskustva mijenjanja brzina (omjera prijenosa).

Smart Assist

Funkcija Smart Assist otklanja potrebu za promjenom postavki (razine asistencije) tijekom vožnje, tako da se možete usredotočiti na uživanje u vožnji. Slična je automatskom mijenjanju brzina u automobilu i automatski pruža odgovarajuću asistenciju. Ovaj inteligentni sustav koristi senzore i napredne algoritme kako bi odredio optimalnu količinu snage koju biciklist(ica) treba u tom trenutku.

Ova tehnologija također maksimizira autonomiju vožnje jer izbjegava nepotrebnu potrošnju energije. I budući da pruža optimalnu podršku pri pedaliranju, osigurava učinkovitost vozača. Ukratko, Smart Assist omogućuje manje razmišljanja i više vožnje.

EnergyPak

Najnoviji sustav montiranja baterije EnergyPak podržava elegantan profinjen integrirani dizajn okvira. Sustav dolazi u dvije razine: EnergyPak i EnergyPak Smart. Povrh toga, u ponudi je i EnergyPak Plus, pomoćna baterija za produljenu autonomiju vožnje.

Ova napredna tehnologija baterija elegantno je integrirana u okvir, uz napredan sustav upravljanja baterijom za kontinuiranu komunikaciju između baterije i punjača radi optimizirane performanse punjenja. Baterije EnergyPak Smar se mogu napuniti do 80 posto za nešto više od dva sata.

Produžetak dometa EnergyPak Plus može povećati ukupni kapacitet za 250Wh. Ima sve najnovije tehnologije kombinirane s modernim dizajnom koji odgovara odabranom broju bicikala. Ima pametnu tehnologiju, pa se automatski uključuje kada baterija ostane bez napajanja, pružajući vam sigurnost da možete stići do odredišta.

RideControl

Integrirana upravljačka jedinica jedna je od najvažnijih značajki E-bicikala Giant. Jedinice RideControl sada dolaze s poboljšanim grafičkim prikazom, boljom ergonomijom i novim značajkama poput unutarnjeg provođenja kabela.

Ridecontrol Ergo

RideControl Ergo podiže vaše iskustvo vožnje E-bicikla na nove razine s optimiziranim kontrolama i čistim rasporedom upravljača. Robusni gumbi su dizajnirani za upotrebu u svim uvjetima, s ugodnim osjećajem i prihvatom. Kontrole su pažljivo dizajnirane i imaju nove LED indikatore koji prikazuju razinu baterije te režim asistencije (Power, Sport, Active, Basic, Eco). Kompatibilan s novim integriranim prikazom RideDash EVO.

Ridecontrol Ergo 2

Nova upravljačka jedinica optimizirana je za gradske i trekking bicikle koji nemaju prednji mjenjač ili ručicu za teleskopski držač sjedala. Optimizirana je za ergonomiju, s većim, lako dostupnim tipkama. LED diode koje označavaju razinu baterije i režim asistencije čine je samostalnom upravljačkom jedinicom koja ne zahtijeva poseban zaslon. Manji konektor od 6 mm omogućava unutarnje usmjerenje kabela.

Ridecontrol Ergo 3

Ažurirani kontrolni sustav s tipkama integriranima s ručicama upravljača. Kontrolni panel s tri tipke moguće je instalirati s lijeve ili desne strane, što olakšava rukovanje. Tu je i mogućnost dodavanja druge kontrole na drugu stranu. Aplikacija RideControl omogućava konfiguraciju prema vlastitim osobnim preferencijama.

Ridecontrol Dash

Dvosmjerna jedinica s tipkama za upravljanje režimom asistencije i integriranim zaslonom u boji. Možete provjeriti autonomiju, razinu baterije i režim asistencije, uz standardne podatke o vožnji poput brzine i udaljenosti, bez potrebe za dodatnim zaslonom na E-biciklu. Ima i ANT+ povezivost za spajanje s monitorom pulsa i drugim uređajima.

RideDash

Integracija upravljača je jedna od najvažnijih značajki E-bicikala Giant. Najnoviji uređaji RideDash imaju poboljšanu grafiku i prikaze, bolju ergonomiju i druge opcije, uključujući mogućnosti unutarnje usmjerenosti kabela upravljača.

RideDash Evo

RideDash EVO ima sportski izgled s prikazom u boji i grafikom koja prikazuje nove funkcionalnosti kako bi poboljšao iskustvo vožnje E-bicikla. Ima opcije integracije na upravljaču/okviru i pouzdanu žičanu vezu. Niskoprofilni zaslon prikazuje informacije o vožnji, uključujući brzinu, udaljenost, domet baterije i navigaciju.

RideDash Plus

Za E-bicikle opremljene RideControl One ANT+ ili tehnologijom Smart Gateway, jedinica RideDash Plus može se koristiti kao dodatni zaslon. Prikazuje važne informacije, uključujući autonomiju, razinu baterije i režim asistencije, zajedno s standardnim podacima o vožnji poput brzine, udaljenosti i informacija o putovanju. RideDash Plus nudi veći zaslon i moderniji dizajn u usporedbi s jedinicom RideDash.

Keindl sport
Keindl sport u svojim trgovinama nudi veliki izbor e-bicikala i mogućnosti testiranja

Više informacija i ponuda e-bicikala Giant: keindl-sport.hr

Foto: MTB.HR, Yamaha

Prati nas