7. listopada 2019

Na posljednjoj utrci Kupa Slovenije u olimpijskom krosu na zamjenskoj lokaciji nastupilo je 133 natjecatelj(ic)a

U nedjelju se 133 mlada biciklista i biciklistice natjecali u posljednjoj utrci u olimpijskom krosu za Kup Slovenije u ovoj sezone, a četvorica su se natjecala u otvorenoj kategoriji. Utrka je u organizaciji Biciklističkog društva Energija iz Mengeša preseljena u MTB trail centar Kočevje.

 

Prvo su po malo vjetrovitom i prilično hladnom vremenu snage odmjerili najmlađi, a potom su slijedile starije kategorije. Trasa utrke vodila je travnatim, makadamskim i šumskim stazama, nešto malo izazovnije bilo je u kategorijama U15 i U17 te u kategoriji Open. U kategoriji U17 pobjede u muškoj i ženskoj kategoriji otišle su u Hrvatsku.

 


Fran Bošnjak je ostvario je pet pobjeda devet nastupa u seriji SloXcup 

 

Najboljih tri po kategorijama

U kategoriji U17 M bio je najbrži Fran Bošnjak (BBK Šišmiš), drugo mjesto osvojio je Nace Gnezda (MBK Črni Vrh), a treće Tine Jereb (MBK Črni Vrh).

 

U kategoriji U17 W najbrža je bila Anja Nadu (BK Montes), druga je bila Daša Mlakar (MBK Crni Vrh), a treća Ema Movrin (Energijateam.com).

 

U kategoriji U15 M pobijedio je Žan Pahor (Energijateam.com), drugi je bio Marcel Gladek (MBK Črni Vrh), a treći Ambroz Vovk (Calcit Bike Team).

 

U kategoriji U15 W prvo mjesto pripalo je Ivani Klemenčič (MBK Črni Vrh), drugo Tinu Smrdelu (MBK Črni Vrh) i trećem Mirti Pušec (BK Montes).

 

U kategoriji U13 M pobijedio je Gasper Štajnar (Calcit Bike Team), drugi je bio Matej Osolin (Calcit Bike Team), a treći Juš Ažman (KK Završnica).

 

U kategoriji U13 W najbrža je bila Eva Terpin (MBK Črni Vrh), druga je bila Meta Tancik (Energijateam.com), a treća Marusa Teresa Šerkezi (Calcit Bike Team).

U kategoriji U11 M najbrži je bio Maks Majnik (Calcit Bike Team), drugo mjesto osvojio je Lenart Dejak (Energijateam.com), a treći Jakob Krapež (Calcit Bike Team).

 

U kategoriji U11 W najbrža je bila Tajda Šoštarko (Calcit Bike Team), druga je bila Metka Mrak (KD Sloga 1902 Idrija).

 

U kategoriji U9 M prvo mjesto osvojio je Žan Sekoranja (Calcit Bike Team), drugi je bio Lan Rupnik (MBK Črni Vrh), a treći Ožbej Lampe (MBK Črni Vrh).

 

U kategoriji U9 W prvo mjesto osvojila je Neža Utranker (ŠD 2Simpl) , drugo mjesto zauzele su Kaja Pevec (Energijateam.com) i Anamarija Kosec (Calcit Bike Team).

 

U kategoriji U7 M najbrži je bio Tilen Rupnik (MBK Črni Vrh), drugo mjesto osvojio je Patrik Gladek (MBK Črni Vrh), a treće Val Dolinšek.

 

U kategoriji Open M najbrži je bio Jure Prešeren (KK Završnica), Žiga Blatnik (KK Završnica) osvojio je drugo mjesto, a Martina Utranker (ŠD 2Simpl) osvojila je prvo mjesto u kategoriji Open W).

{loadposition inside}

Najbolji biciklisti još uvijek čekaju podjelu nagrada za uspješnu sezonu, a potom i pripreme za sljedeću sezonu.

Fotografije: prijavim.se. Više fotografija, rezultati i konačni poredak serije na prijavim.se

Prati nas