31. srpnja 2018

U drugoj utrci serije UDC održanoj u bike parku Cerkno Luka Berginc je za djelić sekunde bio brži od Žabjeka. Ivan Bašić je bio 13., Bero Topol 20., a Noa Radolović nije nastupio radi ozljede

Nakon uzbudljivog početka serije utrka u MTB spustu Unior Downhill Cup koje se dogodilo prije dva mjeseca u bike parku Javornik, i druga je utrka, održana iznad Cerknog, ponudila puno uzbuđenja. Staza koja je postavljena uz sedežnicu u Bike & Fun parku Cerkno  je bila suha i zastrašujuće brza.

Nastupilo je stotinu natjecateljica i natjecatelja iz pet zemalja. Osim bodova za Unior DH kup natjecatelji u elitnoj kategoriji su lovili i „svjetske“ bodove, a naši su predstavnici naravno zbrajali i bodove hrvatskog DH kupa.


Ivan – The Basic – Bašić

U utrci za UCI bodove, u kojoj su bile objedinjene kategorije seniora i juniora pobijedio je Luka Berginc (KK Črn trn) koji je prije dva tjedna napunio 21 godinu, a bio je brži od prošlogodišnjeg pobjednika u Unior kupu, od ozljede oporavljenog Jure Žabjeka (Unior/Devinci Factory Racing) za dvije desetinke sekunde.

Treći je bio Miha Ivančič (ŠKTD Avče) kji je od Berginca bio sporiji tri sekunde i 31 stotinku. Ivan Bašić (BK TNT Pazin) bio je 13. (+ 12’58“), a Berislav Topol (KK Jastrebarsko – WD40 Bike) je zauzeo 20. mjesto (+ 17’65“).

Na podiju petorica najbržih, kao u Svjetskom kupu

Najbrži junior u zajedničkoj muškoj UCI kategoriji bio je prošlogodišnji pobjednik Kupa u juniorskoj konkurenciji Matic Kokelj (Wolf Racing Team), a drugoplasirani Gašper Jurečič (Rajd Ljubljana) zaostao je svega 76 stotinki. Treći je bio Jure Štrancar (Črn trn). Najbolji hrvatski junior Noa Radolović (BK TNT Pazin) nažalost nije nastupio zbog ozljede.


Katka Primožič

U dvoboju u ženskoj konkurenciji brža je bila Katarina Primožič (Batt Team), a Naja Stipanič (Črn trn), koja je debitirala na Javorniku, bila je sporija 13 sekundi.


Marko Niemiz

U kategoriji kadeta najbrži je bio Marko Niemiz (Sinter Brakes Team) i tako je ostvario svoju šestu uzastopnu pobjedu u ovoj seriji. Njegov potencijal najbolje ilustrira činjenica da bi njegovo vrijeme bio dovoljno za uvjerljivu pobjedu u juniorskoj kategoriji te sedmo mjesto u seniorima. Gašper Jereb (Avče) je pobijedio u kategoriji masters, a Robert Bavdaž (DEŠ Fleš) u kategoriji sport.

U najmlađoj kategoriji do 15 g. pobijedio je Tomo Joksimović Terpin (Sinter Brakes Team), a u kategoriji hobi Nino Kokelj.

Berislav – Bero – Topol spektakularno ulijeće u ciljnu ravninu 

Nastupilo je ukupno 12 natjecatelja iz Hrvatske.

{loadposition inside}

Rezultati finala

Rezultati polufinala

Skidamo kapu ŠD Pedal!

Serija će za ovu godinu biti zaključena 15. i 16. rujna u Bike parku Pohorje na Mariborskom Pohorju.

www.uniordownhillcup.com

Foto:  Klemen Humar (na naslovnoj fotografiji je Luka Berginc)

Pročitaj i
Unior DH kup report: Na Javorniku podijeljene medalje za NP Slovenije, naši vrlo dobri

Prati nas