1. travnja 2017

Na prvoj velikoj međunarodnoj  XC utrci na ovom dijelu svijeta, više od 400 biciklista iz 13 država.

Na klasičnoj stazi na Gornjem Kamenjaku održana je već 21. izvedba XC Premantura odnosno Premantura Rocky Trail, kako se imenuje posljednjih godina.

Nastupilo je više od 400 biciklistica i biciklista iz trinaest država. U kategoriji Elite muški, u kojoj je nastupilo 106 biciklista, se nakon lošeg početka zbog problema s gumom, na vrh probio Čeh Matous Ulman (Češka Sporitelma Accolade), koji je vodstvo preuzeo u šestom od sedam krugova i zadržao ga do kraja. Drugi je u cilju bio njegov rođak Jiri Novak (DMT Racing Team) a treći Poljak Marek Konwa (VW samochody užytkowe), koji se kao i Ulman probijao iz pozadine, ali zbog visokog startnog broja. Najbolje plasiran Hrvat bio je Đani Simčić (Adrenalina MTB Team) na 34. mjestu.

 Start Elite žene

U kategoriji Elite žene utrku je uvjerljivo dobila Tanja Žakelj (Unior Tools Team), koja se u dva kilometra dugom startnom krugu te prvom od pet cijelih još bockala s konkurenticama, nakon čega se  ‘primila’  juniora, koji su ih dostigli, i do kraja si izborila čak dobre tri minute prednosti. Druga je bila Poljakinja Katarzyna Solus Miskowitz (VW samochody užytkowe) a treća Čehinja Jitka Škarnitzlova (Češka Sporitelna Accolade). Domaća Gorana Težak (Adrenalina MTB Team) je bila šesta.


U odsutnosti ozlijeđene blizanke Zorane je čast mještana dostojno branila Gorana Težak, koja je završila na 6. mjestu

U utrci juniora najbolji je bio Poljak Mateusz Nieboras pred Talijanom Albertom Brancatijem i Francuzom Hugom WeissomMarko Vujević (BGK Tuškanac) bio je na devetom mjestu najbrži Hrvat među 45 uvrštenih u toj kategoriji.


Miha Klemenčič na spustu pod dalekovodom

Ana Žufić (BK Maraton Kreidler) je bila četvrta među juniorkama, gdje je pobijedila Talijanka Giorgia Stegagnolo (Team Piemonte FCI).

Od mlađih juniora najbrži je bio Čeh Tomašem Dudekom (Expres CZ Scott Team Kolin). Drugi je bio
 Jakob Smolnikar (Energijateam.com) i treći Jakob Klemenčič (MBK SportR.si)  

Karmen Škiljić
(BBK Pakoštane) je bila druga među mlađim juniorkama iza Christine Thurner iz Južnog Tirola (Sunshine Racers Nalls).

Ukupni poredak:
– muški elite
– žene, juniori, veterani …
– kategorije do 15 godina

Prati nas