Tracey Hannah
2. studenoga 2020

Australka broj jedan u spustu, osvajačica ukupnog poretka lanjskog Svjetskog kupa i jedna od najboljih svjetskih spustašica, jučer je posljednjih put mahnula utrkama Svjetskog kupa u spustu…

Little Trace (mala Trace), tako naime zovu Australku Tracey Hannah, još je prije tjedan dana objavila kako će se utrkama u Portugalu oprostiti od natjecanja u Svjetskom kupu. Ipak, kao i posljednjih devet sezona, ostaje vjerna ekipi Polygon UR kojoj s bratom Mickom čini najjači oslonac.

Jednu od svojih pobjeda ostvarila je 2017. u Ft. Williamu u Škotskoj. Foto Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool .

Menadžer i vlasnik momčadi Fabien Cousinié rekao je da nikada nije upoznao tako predanog natjecatelja i borca. Iznad svega, nakon svih ozljeda koje su je mučile, uvijek se znala vratiti na najvišu razinu i uspjela je uspješno izbjeći ozljede u posljednjih nekoliko sezona.

Ponosan je i na njezinu titulu najbolje u ukupnom poretku Svjetskog kupa u MTB spustu 2019. godine i činjenicu da će Tracey ostati u ekipi i sljedeće sezone .

Svjetski kup Maribor 2020. Foto Borina Mišica.

Među najvećima u spustu

Četrdeset i četiri postolja u Svjetskom kupu, naslov juniorske svjetske prvakinje 2006. godine, šest medalja na Svjetskom prvenstvu, pobjede u Svjetskom kupu i bike festivalima.

Posljednju pobjedu u Svjetskom kupu ostvarila je prošle godine u Les Gettsu, kada je na kraju sezone također slavila u ukupnom poretku. K tome, Tracey Hannah također je sedmerostruka australska nacionalna prvakinja .

U ožujku na Crankworx festivalu. Foto Graeme Murray / Red Bull Content Pool .

Malu Trace, koja je u lipnju napunila 32 godine, više nećemo gledati u Svjetskom kupu. Svakako će biti prisutna na Crankworx festivalima na kojima je bila posljednjih nekoliko godina. U seriji Crankworx slavila je u Innsbrucku, kao i u Rotouri i Whistleru .

Tracey Hannah na Instagramu: @littletrace13.

Sve o ekipi Polygon UR potraži na urteamracing.com.

Naslovna fotografija je iz Leoganga 2019. Foto Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Prati nas