Dausijada XCM
Human Fish Gravel “Ciklocentar” SloEnduro Bike park Tršće
11. ožujka 2020

Kako bi se spriječilo širenje novih infekcija Corona virusa otkazan je termin prvog kola Svjetskog DH kupa, 21. i 22. ožujka. Spust u Portugalu otkazan je do daljnjeg

Kako bi se spriječilo širenje novih infekcija Corona virusa otkazan je termin prvog kola Svjetskog DH kupa, 21. i 22. ožujka.

 

Glasine koje su se proširile sinoć, a koje su neslužbeno potvrdili i pouzdani izvori, jutros je potvrdila i Međunarodna biciklistička federacija (UCI). Jučer je gradonačelnik Louse otkazao sve događaje tijekom ožujka, a portugalska vlada zabranila događaje na otvorenom s više od 5000 posjetitelja.

 

Tog datuma u Louzanparku neće biti događaja, ali nije rečeno hoće li organizatori dobiti novi termin, pa je za sada događaj odgođen na još nepoznati termin.

Cjelovita službena izjava UCI – na uci.org

Organizatori druge i treće utrke spusta Svjetskog kupa u Mariboru i Lošinju, koje su predviđene za prva dva vikenda u svibnju, imaju dovoljno vremena, prate situaciju i još uvijek ne moraju razmišljati o tako ekstremnim mjerama.

 

Zanimljivo, ovakve probleme nemaju organizatori Svjetskog e-MTB kupa koji je u Monaku počeo prošlog vikenda, s manje od 30 natjecatelja i vjerojatno s tek nešto više gledatelja.

 

UCI nije poduzeo opće mjere u vezi planiranih utrka već se prilagođava svakom pojedinom događaju.

“On-off
Human Fish Gravel “Ciklocentar” SloEnduro Bike park Tršće
Prati nas