21. svibnja 2017

Josipa Šintić i David Svetličić pobjednici su prve utrke „Pedalom po Pagu“.

 
Organizacija odlična, vremenski uvjeti skoro pa idealni, a za desert…Paški sir. Prvi MTB maraton „Pedalom po Pagu“ oduševio je ljubitelje brdskog biciklizma koji su subotu proveli u jedinstvenom kamenom krajobrazu, na otoku Pagu.

Organizatori utrke, Udruga za zaštitu okoliša, promicanje ekološke proizvodnje i održivog razvoja, „Volim Vlašići“, i javna ustanova Natura Jadera, uspješno su spojili sport i ekologiju te odradili sjajnu promociju otoka na najbolji mogući način – brdskim biciklizmom.

 

Od Kolanskog blata do Vlašića

 

Ukupna dužina maratona iznosila je 37.6 kilometara. Staza nije bila kružna, tako da su natjecatelji imali priliku obići solidan dio Paga. Start je bio na sjeveru, na Kolanskom blatu, a cilj u uvali Vlašići. Staza je prolazila pokraj ornitoloških rezervata, bazena Paške solane i šuma Hanzine i Kolansko blato, tako da se imalo što i za vidjeti.


Pripreme za start.

Vremenski uvjeti bili su skoro savršeni. Iako je lagana kišica padala tijekom utrke, ona nije smetala za vožnju. Dapače, na otoku koji zbog specifičnog krajolika nosi nadimak mjesečeva površina, lagana kiša uvijek je bolja opcija od prženja na suncu.

 

Šintić i Svetličić najbrži

 

Na utrci je nastupilo 77 natjecatelja i natjecateljica. U ženskoj kategoriji najbrže su bile Josipa Šintić, Nikolina Samirić i Tina Papić. U muškoj kategoriji prvo mjesto je osvojio David Svetličić, drugi je bio Nikola Svilan dok je na trećem mjestu završio Ante Perica.

Na kraju utrke organizator je pripremio feštu u Vlašićima gdje se uz glazbu i piće nudio, a što drugo, nego, Paški sir.



Nakon svega…zasluženi odmor i zakuska.

 

 

Prati nas