23. ožujka 2017

Na prošlogodišnjem maratonu sudjelovalo je preko 250 biciklista iz sedam zemalja.

 
Otvorene su prijave za četvrto izdanje biciklističkog maratona „Tri strane Kopaonika“, koje će se održati 30. lipnja u susjednoj Srbiji. Na prošlogodišnjem maratonu sudjelovalo je preko 250 biciklista iz sedam zemalja, a organizator natjecanja, sportsko udruženje „Na sve strane“ iz Beograda, poručuje da su prve prijave za nadolazeću utrku već pristigle iz Grčke, Makedonije, Bosne i Hercegovine, kao i svih dijelova Srbije. Organizator poziva bicikliste iz Hrvatske i Slovenije da se prijave i dožive avanturu na terenima Nacionalnog parka Kopaonik.

 

Planina Sunca

Kopaonik je najveći planinski masiv u Srbiji, dugačak oko 75 kilometara. Nalazi se u južnom djelu zemlje, odnosno sjevernom djelu Kosova. Stariji biciklisti možda ga se sjećaju iz Monopolyja, kao vrlo profitabilno mjesto za gradnju nekretnina, odmah iza Kaznenog polja, a prije Popove Šapke, na putu prema Disco clubu.  Zbog svog izuzetnog položaja i gotovo 200 sunčanih dana godišnje, ova planina poznata je i pod nazivom „Planina Sunca“. Zimi je ona najveći skijaški centar u Srbiji sa čak 60 kilometara uređenih staza, a ljeti idealna lokacija za brdski biciklizam. Naime, na Kopaoniku se nalaze tri downhill staze dužine oko pet kilometara, a prilagođene su kako početnicima tako i onima koji vole nešto opasnije vožnje. U Dolini sportova nalazi se Bike park.


Mali, srednji i veliki maraton

Ovogodišnje izdanje maratona započinje u petak 28. lipnja, kada se natjecatelji okupljaju i kad će imati priliku pogledati EXPO sajam opreme iz svijeta biciklizma i sportova u prirodi. Dan kasnije održat će se „Eliminator race“, revijalna trka s preprekama, što će ujedno biti uvertira za središnji maratonski događaj. Isti dan poslijepodne najavljen je „Pasta party“, zabava na kojoj bi se trebali okupiti svi natjecatelji maratona. Start maratona zakazan je za nedjelju, 30. lipnja, u deset sati kada će učesnici malog, srednjeg i velikog maratona, ali i trke parova, krenuti u osvajanje Kopaonika.

 

Za manje iskusne bicikliste ovo je idealna prilika da budu dio profesionalno organiziranog događaja i da se dokažu na stazi malog maratona, dužine 22 do 30 kilometara. Za one malo spremnije, tu je 42 kilometara dugačka staza srednjeg maratona, a za aktivne bicikliste zamišljen je veliki maraton (64 do 75 kilometara) koji će obići sve tri strane Kopaonika.

Sve informacije o maratonu „Tri strane Kopaonika“ i link do prijava za četvrto izdanje možete pronaći na službenom sajtu: www.tristranekopaonika.rs ili na društvenim mrežama (FB: MTBtristranekopaonika IG: 3straneKopa ).

Prati nas