4. prosinca 2018

Husqvarna MTB XCO kup 2019. i Husqvarna MTB XCM kup 2019., tako će se slijedeće godine zvati kup natjecanja pod okriljem Hrvatskog biciklističkog saveza! Organizatori će među ostalim dobiti na korištenje startna vrata, trail pack komplete alata te 3000 kn, zauvijek 

Švedska marka Husqvarna nije nepoznata ljubiteljima brdskog biciklizma u Hrvatskoj i regiji jer već nekoliko godina pod sloganom „Stvaramo staze“ aktivno podržava MTB utrke. Sada ta podrška prelazi na višu razinu jer će Husqvarna sponzorirati sve utrke XCO i XCM kupa u kalendaru Hrvatskog biciklističkog saveza u 2019.

 

„Budući smo zadnjih šest godina aktivni u domaćem brdskom biciklizmu kao sponzori ili bolje rečeno partneri, suradnja s krovnom institucijom čini se kao logičan nastavak“, kazao nam je tom prilikom Marko Habuš, voditelj marketinga Husqvarne za Hrvatsku.

„U Husqvarni naše alate vidimo kao nešto što prethodi uspješno organiziranoj utrci. Staze su u prirodi, a naša paleta proizvoda pokriva sve oblike rada u šumi i na travi, volimo reći kako „dotičemo svaku zelenu površinu“. Nakon kratkog vremena u MTB-u došli smo do definiranog paketa strojeva koji su potrebni za pripremu i izgradnju staze, zovemo ga „trail pack“, a sastoji se od motorne pile, puhača lišća i trimera. Nedavno smo postali treća zemlja u svijetu u kojoj su dostupni e-bicikli Husqvarna, tako da sada imamo i vozilo za stvaranje staza i logistiku oko utrke“, dodao je.

Husqvarna “trail pack” uključuje motornu pilu, puhač lišća i trimer, a dobro će doći i e-fully model MC7

 

Husqvarna MTB XCO kup 2019. i Husqvarna MTB XCM kup 2019., pod okriljem Hrvatskog biciklističkog saveza, podrazumijevaju benefite koje sponzor osigurava organizatorima (na korištenje), među ostalim startna vrata, trail pack komplete alata, trake za označavanje, šatore, a preko HBS-a osigurati će novčani iznos od 3000 kn!

 

Natječaj za organizatore dvaju kup natjecanja objavljen je na webu HBS-a.

Husqvarna već podržava seriju Adria Bike koja uključuje događaj “Krk ‘n’ Roll” (na slici)

Husqvarna MTB na Društvenoj mreži: facebook.com/stvaramostaze

 

Naslovna slika: Ovako će (otprilike) izgledati startno-ciljni prostori svih XCO i XCM utrka u 2019. (sve fotografije: Husqvarna MTB) 

 

Pročitaj i:

Tko su pobjednici serije Husqvarna Adria Bike

Drobiona: Električna Husqvarna MC7

Prati nas