17. veljače 2018

Za dva tjedna iznad Omiša čeka nas hrvatska premijera DH Megavalanchea… Dobro, mikro Avalanchea

Događaj nazvan “Micro Avalanche” nije mogao proći nezamijećeno u našoj redakciji pa mu pridajemo dužnu pažnju. U nedjelju 4. ožujka, s početkom u 8 ujutro, održati će se (koliko znamo) prva vožnja u MTB spustu s masovnim startom u Hrvatskoj, u takozvanom Megavalanche formatu.

Start je na vrhu Imbera (Omiška Dinara), iznad Omiša u Dalmaciji, a staza vozače vodi nizbrdo do Radmanovih Mlinica. Duljina staze je oko 5,5 km, a organizatori najavljuju da njene karakteristike najviše odgovaraju enduru, dakle ne bi trebala biti tehnički previše zahtjevna. Organiziran će biti i „shuttle“ od cilja do najviše točke dostupne cestom, od kuda vozači nastavljaju pješke uzbrdo planinarskom stazom. Na programu će biti trening, vožnja za poredak te finalna vožnja.

{loadposition inside}

Riječ je o neslužbenom događaju koji nije dijelom službenog natjecanja, i samim time ne treba očekivati visoku razinu osiguranja, tako da svakako treba biti oprezan na stazi. Organizatori su Krešimir Vuković i Petar Zemunik koje možete kontaktirati putem Facebooka.


Staza iznad Omiša: Tvrda stina iz prve ruke
 

Imaš još dva tjedna za treniranje, skupljanje budžeta i dogovaranje prijevoza, informiraj se i prijavi se na Facebook eventu.

Foto: Omiš Micro Avalanche / Hrvoje Perković

Prati nas