14. travnja 2018

Odradili smo i četvrto izdanje utrke po četiri otoka. Za nama je još jedan ludi dan i topla, suncem obasjana etapa. Pavao Roset i Ivica Mesarić pobjednici su u kategoriji Masters!

“Uspio sam izgurati skoro sve uspone!” Ova izjava jednog prijatelja govori sve o najkraćoj i „najlakšoj“ etapi. Iako je bila skraćena za tri kilometra, danas smo hodali više nego na prethodne tri etape zajedno. Izbačen je popularan northshore odsjek s vrha Sveti Ivan do zaleđa Velog Lošinja, a kilometar ispred cilja su nas zaustavili suci, tako da danas nismo ušli u pravi cilj.


Uživanje u sjeni, no podloga nije baš nježna

Mali Lošinj je bio obasjan suncem. Okupirali su ga biciklisti koje su vrlo brzo poslagali u startne boksove. Pomutnju je unio brod koji se, pri izlasku iz luke oglasio sirenom, pa smo pomislili da je to znak za start. No startali smo po planu, u jedanaest. Uspon na vrh Sveti Ivan već je klasičan. Uske stazice iuz more bile su božanske, a drugi uspon na Ivana bio je paklen. Drugi spust natrag prema moru bio je zahtjevan i bez drvenih elemenata. Dalje smo vozili uz more i uživali sve do Rovanjske, a potom skrenuli u borovu šumu. Prije stotinu godina Lošinj je bio lječilište i tim su stazama šetali plućni bolesnici. Za šetnju su možda lijepe, no na biciklu vam treba puno tehničke vještine.


Na fotografiji možda ne izgleda strmo, no nagib je išao i preko 20 % 

Posljednje kilometre prošli smo betonskim putevima kampa Čikat. Stariji parovi iz njemačke sjede pred svojim kamperima i čude se biciklistima koji prolaze mimom njih. Tik ispred cilja gazimo  do daske, a ranija ciljna crta mnoge je iznenadila, no svi su osjetili olakšanje.

Završena je četverodnevna utrka po kvarnerskim otocima. Zauzeli smo osunčani zaljev Sunčane uvale i uživali jer u prijašnjim danima za to nismo imali vremena. Uživali smo uz glasnu glazbu i komentare Marija Dobrića koji je motivirao posljednje natjecatelje. Proglašenje pobjednika na obali bilo je pun pogodak!


Vidimo se ovdje slijedećeg vikenda?

Muški elite

Drugoplasirani u sve četiri etape, u ukupnom poretku je pobijedila ekipa Mitas Team (Filip Adel i Michal Kanžera). Drugo mjesto u ukupnom poretku, a treće u današnjoj etapi za Fabiana Gigera i Bartlomeja Wawaka (Kross Racing Team). Treće mjesto za Christopha Sokupa i Matthiasa Albertija (Team Texpa Simplon). Danas su u etapi pobijedili Matouš Ulman i Pavel Boudny (Ceska sportelna – Accolade 1) te su zauzeli četvrto mjesto u ukupnom poretku.

Đani Simčić i Anthony Bilić (Adrenalina Giant MTB Team) danas su bili sjajni 12. u etapi (ukupno 13.), Kristijan Budimir i Lorenzo Marenzi (Team Croatia) bili su 21. (24.), a Tomislav Katalenić i Gregor Sikošek (Bike Point – Cycling Lošinj) 23 (19.)!

Žene elite

Esther Süss i Cornelia Hug (Swissgirls) pobijedile su i u četvrtoj etapi te potvrdile ukupno vodstvo. Drugo mjesto u etapi i u ukupnom poretku zaslužile su Vendula Kuntova i Lenka Fridrichova (GHOST Mitas Team), a treće su bile Lorenza Menapace i Chiara Selva (Centro Val di Sole).

Master

Jučerašnje drugo mjesto na trenutak je zaustavilo dvojac Husqvarna MTB s “pilotima” Ivicom Mesarićem i Pavlom Rosetom, no danas su opet pobijedili u etapi te tako osigurali ukupno vodstvo. Na drugo mjesto u ukupnom poretku se današnjim trećim mjestom u etapi plasirala ekipa MaXalami (Thorsten Keller i Max Friedrich), a treći je dvojac Tomas Kučera i Dvid Klap (RAJEC TREK) koji je u današnjoj etapi bio drugi.

Grand master

Peter Vesel i Thorsten Damm (Keindl Sport – Bike&Ski) su pobijedili u sve četiri etape i samo povećavali prednosti u ukupnom poretku. Na drugo mjesto su se uvrstili borci Iztok Kuret i Boštjan Brelih (SLO Masters), a treći su Konstantin Kuzmin i Iztok Robič (Robič – Kuzmin Team).


Boštjan, Iztok, Thorsten, Peter, Koka i Iztok.

Mješani parovi

Unatoč današnjem sedmom mjestu dvojac Wilier/Force Germany (Thomas Weschta i Rebecca Robisch) održao je vodstvo u ukupnom poretku. Na drugo mjesto na etapi i u ukupnom poretku uvrstili su se Jerome Gilbert i Allison Zava (Team BBIKES), a treći u etapi i ukupno su Shannon Boffeli i Jen Hanks (Pearl Izumi/Pivot Cycles). Na današnjoj etapi pobijedili su  Anthony White i Iwona Szmyd (MT ZOOM.COM).


Ne možemo dovoljno nahvaliti lošinjske staze

Rezultati

Fotografije: Matej Hartman

Pročitaj i:
Mitas 4 Islands: Kraljevska etapa na Cresu
Mitas 4 Islands: Blato i kiša na Rabu
Mitas 4 Islands: Na Krku uz malo blata i s mjerom poboljšana trasa!

Prati nas