26. kolovoza 2018

Na finalu Svjetskog kupa u olimpijskom krosu Slovenka iz ekipe Unior/Devinci Factory Racing osvojila je desetu poziciju. Jolanda Neff pobijedila je u dramatičnoj utrci i uzela naslov ovogodišnjeg Svjetskog kupa, a njen zemljak Nino Schurter pobjedom je zapečatio svoju već od ranije osiguranu ukupnu pobjedu

Na današnjem finalu Svjetskog kupa u olimpijskom krosu u ženskoj je kategoriji pobijedila Švicarka Jolanda Neff (Kross Racing Team) i na taj način osvojila pobjedu u ukupnom poretku. Drugo je mjesto osvojila Kanađanka Emily Batty (Trek Factory Racing XC), a treća je bila Dankinja Annika Langvad (Specialized Racing). U ukupnom poretku iza Neff su se plasirale Langvad i Batty.

U muškoj kategoriji još jednu je pobjedu osvojio već potvrđeni ukupni pobjedniik Švicarac Nino Schurter (Scott-SRAM MTB Racing), Talijan Gerhard Kerschbaumer (Torpado Gabogas) danas je bio drugi, a Francuz koji živi u blizini staze, Maxime Marotte (Cannondale Factory Racing XC), bio je treći. U ukupnom poretku iza Schurtera su se plasirali Nizozemac Mathieu van der Poel i Marotte.

Najbolji ovogodišnji rezultat u Svjetskom kupu postigla je Tanja Žakelj koja je danas završila na 10. mjestu.

Tanja je najbolje ostavila za kraj

 

Tanja je odlično startala, no defekt i zamjena kotača stajali su je boljeg rezultata.

  

“Odlično je da sam na kraju Svjetskog kupa uspjela ući u Top 10, a prije toga se boriti s najboljima. Nažalost defekt pri kraju mi je poremetio tempo. No nemam za čime žaliti jer sam čitavu utrku vozila najbolje što sam osvojiti i koje  mjesto više. No kroz sezonu sam imala konstantne rezultate i želim ih u budućnosti dovesti na još višu razinu“, izjavila je Tanja nakon utrke. 


Stanka u boksu…

Rezultati i ukupni poredak u Svjetskom kupu

Snimka utrke na Red Bull TV

Foto: Klemen Humar

Prati nas