Dausijada XCM
Bike park Tršće Human Fish Gravel “Ciklocentar” SloEnduro
22. siječnja 2018

Utrkivanje, zabava, kobasice i lijepo vrijeme – sve je to obilježilo petu utrku zimske lige. Ovo je izdanje organizirao Team RODEO.

Viškovo, mirno pitoreskno mjesto u zaleđu Rijeke i peta utrka Giant mtb Zimske lige Istre i Kvarnera (ZLIK). Jučerašnja utrka protekla je u organizaciji ekipe Team RODEO. Zimsko siječanjsko vrijeme bilo je naklonjeno kako organizatoru tako i natjecateljima koji su mogli uživati u sunčanom vremenu. 

Pobjedu u ukupnom poretku odnio je  Gregor Sikošek, koji je u Viškovu već četvrti puta u ovoj sezoni stupio na pobjedničko postolje. Postolje mu je izmaklo samo na četvrtoj utrci, kada je zbog prazne gume morao odustati već u prvom krugu. Za petama mu je ovaj put bio kadet Giacomo Chiumeneti koji je u cilj ušao s manje od tri sekunde zaostatka. Treće mjesto zauzeo je Alen Tomašev koji je ujedno pobijedio u  kategoriji do 30 godina.

Rezultati po kategorijama

U13 – usamljeni jahač u ovoj kategoriji bio je Erik Vorkapić (BK Grobnik)
U15 – pobijedio je Antonio Ban (BK Rijeka), ostavivši za sobom Irneja Mijatovića, a treći je bio Sandro Hrabar (oba iz domaćeg kluba BBK Team RODEO)

U17 – drugi u ukupnom poretku i pobjednik u kategoriji kadeti bio je Giacomo Chiumeneti (Velociraptors), drugoplasirani je bio Fran Miholjević (BK Rijeka), a na treće mjesto se Filip Škopić.
U19 – prva tri mjesta osvojili su Lovro Matek (BK Zadar), Tomas Cudiz (Velociraptors) i Marin Jotanović (BK Rijeka)
U30 – pobjeda Alena Tomaševa (BK Crikvenica) ispred Diega Žužića i Eugena Klarića (BK Poreč).
U40 – u najbrojnijoj kategoriji pobjedu je odnio Gregor Sikošek ispred klupskog kolege Roka Goloba (oba JB Team), a treći je bio Janez Dejak (Energijateam.com)
U50 – Prvo mjesto za Jožeta Vesela (KD Papež Podgorje), drugoplasirani je bio Ante Perica (BBK Team RODEO), treći je bio Goran Zidarić (BK Buzet).
50+ – u najstarijoj kategoriji najbrži je bio  Giancarlo Milocco (Collio Bike Team), ispred Denisa Udovića (BBK Team RODEO) i Ćira Gomojića (BK MTB Istra Pazin)

Žene do 30 g.– pobjeda za Doroteu Čargonja (BK Rijeka)
Žene 30+ – Najbrža je bila Fiorella Botter (ASD Team Velociraptors), a za njom su u cilj došle Romina Marušić i Barbara Kuhar.

Rezultati

Bogatu foto galeriju potraži na Facebook profilu Team RODEO

Slijedeća utrka u seriji Giant mtb Zimska liga Istre i Kvarnera na rasporedu je 4. veljače u organizaciji BK Buzet.

Naslovna fotografija: Team RODEO, (Siko s brojem 7 je u maloj skupini na prvom usponu)

Pročitaj i…
Četvrta utrka Giant mtb ZLIK Talijanu Pozzeccu
Giant mtb ZLIK: Sikoškov tris
Giant MTB ZLIK: Druga pobjeda Sikoška 
Gregor Sikošek pobjednik prve ovogodišnje utrke Giant MTB ZLIK

Dausijada XCM
Human Fish Gravel “Ciklocentar” SloEnduro Bike park Tršće
Prati nas