24. kolovoza 2017

23. rujna u Međimurju. Avanturistička brdskobiciklistička utrka vrijedna posjete!

Panamura Adventure Race ili #Panamura – brdskobiciklistička utrka po Međimurju, namijenjena amaterima i profesionalcima.

23.rujna će na premijernom testu Panamure, u Nedelišću ispred državnog gimnastičkog centra Aton, startati nekoliko stotina biciklista, i kroz šume, vinograde, polja i ceste voziti do Mađerkinog brijega.

Preko brda i dolina

S najpoznatijeg međimurskog brda spuštat će se do Mure i uz plićake te netaknute rijeke u Mursko Središće. Od najsjevernijeg hrvatskog grada se kroz vinograde i šume vraća natrag u Nedelišće, na biciklistički festival u Aton na mjesto događanja Mesap.

Panamura Adventure Race, uz pomoć turističke organizacije Međimurja, organizira Međimurski biciklistički klub Mura. Na više od 76 kilometara staza postavili su dvije okrepne stanice, brojne neslužbene zone, brdski cilj, prijelazni ciljni sprint Mura i više zahtjevnih i zanimljivih, dosad neistraženih staza i puteva.

Panamura nije samo utrka, već investicija u budućnost i turizam. Međimurje je već godinama poznato kao lokacija s najviše investicija u brdskobiciklističke staze, a uz to se razvijaju hotelski, osobni i apartmanski smještaji.

E također

Osim MTB maratona, Panamura uvodi i novost! Paralelno s brdskim biciklistima natjecat će se i biciklisti na E-biciklima, tipa “pedalec”. Naravno, natjecat će se u svojoj kategoriji.

E-bicikli, kao i turizam usmerjen k takvom tipu bicikliranja, ulazi u turističko tržište Europe i u budućnosti će sigurno biti važan faktor pri izboru destinacije biciklističkih turista.

Panamura na facebooku

Službena internet stranica

Foto organizator

Prati nas