Kamenjak Rocky Trails
7. travnja 2022

Nakon čak tri godine stanke nastavljena je tradicija MTB utrkivanja istarskom kamenju. Prošlog je vikenda održano 24. izdanje spektakla objedinjenog u festival Rocky Trails…

Na rubu Premanture i na poluotoku Kamenjak u subotu i nedjelju održano je još jedno izdanje MTB festivala. U subotu je održano već 24. izdanje XCO utrke Kamenjak Rocky Trails (UCI kategorija UCI C1), a nedjelja je bila rezervirana zaRocky Trails MTB maraton (UCI C3).

24. Rocky Trails XCO

I opet moćna međunarodna konkurencija u gotovo svim kategorijama , u 4,2 kilometra dugačkome krugu s visinskom razlikom od 190 metara.

Muški elite

Nijemac Silas Graf (Cube ProFermetures Sefic) najbolje je rasporedio svoju snagu. Drugo i treće mjesto otišli su u ruke Francuzima Estebanu Bagnonu (Team Bagnol JO.WE). Omega) i Clementu Auvinu (Team Horizon Montlucon). Najbolje plasirani hrvatski predstavnik bio je Fran Bošnjak (BBK Šišmiš) na 19. mjestu.

Žene elite

Pobjedu je odnijela Lejla Tanović (Allebike Team), izvrsna bosanska natjecateljica u posljednje vrijeme fokusirana na etapne utrke. Tanja Žakelj (Unior Sinter Factory Racing) osvojila je drugo mjesto, a treća je bila Vita Movrin (Energijateam.com).

Juniori i juniorke

U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Talijanka Lisa Canciani (Giant SMP), Daša Mlakar(MBK Črni Vrh)iznenadila je drugim mjestom, a treće mjesto osvojila je još jedna Talijanka, Carlotta Bocchio Vega (Rock Bike Team) otišlo u Italiju. U muškoj konkurenciji Francuz Guillaume Deurweilher (Team Bagnol JO.WE. Omega) nije imao lagan zadatak, jer ga je na drugom mjestuuspješno slijedio Žan Pahor (Energijateam.com). Francuz Sofian Corniglion (Team Bagnol JO.WE Omega) osvojio je treće mjesto.

Rezultate utrka klase C1 potraži na my.raceresult.com.

Rezultate u najmlađim te veteranskim kategorijama potraži na: Chip Timing

 

Osmi Rocky Trails MTB maraton (i XCP)

Elitne i juniorske kategorije

Trasa, bolje rečeno krug duljine 20 kilometara proteže cijelim Kamenjakom, vozači su uzeli drugačiji broj krugova. U elitnoj kategoriji pobijedio je bivši svjetski (i olimpijski) prvak u olimpijskom krosu Čeh Jaroslav Kulhavy (Češka sporeitelna – Accolade cycling team), koji je tako provjerio formu za nadolazeću etapnu utrku 4islands. U ženskoj kategoriji pobjedu je proslavila Tanja Žakelj.

U juniorskoj konkurenciji (XCP) povijedio je Ivan Okmažić (BK Makarska), a drugoplasirani Žan Pahor zaostao je svega dvije sekunde. U kategoriji juniorki pobijedila je Daša Mlakar.

Rezultate XCM i XCP utrka potraži na ovoj lokaciji.

MTB festival online: rockytrails.bike

Naslovna fotografija: @chiptiming.hr

Pročitaj i
XCO Premantura Rocky Trails Report: Odlične juniorke i kadeti

 

Prati nas