7. travnja 2019

Već 23. izdanje utrke XCO Premantura Rocky Trails obilježila je nešto slabija seniorska konkurencija nego prijašnjih godina, ali i odlični rezultati naših juniorki i kadeta; Karmen Škiljić, Frana Bošnjaka i Ivana Okmažića

Već 23. izdanje XCO Premantura Rocky Trails, ove godine premijernu utrku u Husqvarna XCO kupu Hrvatske, obilježila je nešto slabija seniorska konkurencija nego prijašnjih godina (zbog vrlo jakih utrka u blizini), ali i odlični rezultati naših juniorki i kadeta; Karmen Škiljić, Frana Bošnjaka i Ivana Okmažića.

 

U utrci muških seniora pobijedio je Talijan Gioiele De Cosmo (Trek Selle San Marco), drugi je bio Švicarac Michael Stünzi (Team Texpa-Simplon), a treći Nijemac Maximilian Holz (German Technology Racing Team).


Seniorsko postolje, foto: Rok Naglič FB

Utrku seniorki obilježila je jaka konkurencija, a na startu se našla i svjetska zvijezda krosa i ciklokrosa Talijanka Eva Lechner (Torpado Sudtirol). Pobijedila je njena sunarodnjakinja Giorgia Marchet (Rudy Project) , na drugo mjesto plasirala se Slovenka Tanja Žakelj (Unior Devinci Factory Racing), a treća je bila Mađarica Barbara Benko (Ghost Factory Racing).


Konkurencija seniorki bila je u subotu na Kamenjaku najjača, foto Unior Devinci Factory Racing

Kadet Fran Bošnjak (BBK Šišmiš) nastavlja sa sjajnim nastupima, te se nakon drugog mjesta na prošlotjednoj izuzetno jakoj utrci u Kamptalu u Austriji (UCI C1) ovaj puta popeo na najvišu stepenicu na postolju. Ivan Okmažić (BK Makarska) osvojio je odlično treće mjesto u konkurenciji kadeta. Odlične su bile i juniorke. Karmen Škiljić (BBK Pakoštane) osvojila je četvrto mjesto, a u kombinaciji s Janom Filipović (BK Biker) na 10. mjestu naše su juniorke osvojile ukupno 16 UCI bodova.

U nedjelju je na području rta Istre održan i MTB maraton Kamenjak Rocky Trails.

Rezultati

Naslovna fotografija: Pobjednik Gioiele de Cosmo, foto organizator

www.rockytrails.bike

Prati nas