Wild Bear
12. rujna 2023

Drugo izdanje etapne MTB utrke u Nacionalnom parku Tara u Srbiji donijelo je još jedno jedinstveno iskustvo…

Od 8. i 10. rujna održano je drugo izdanje MTB etapne utrke Wild Bear. Tri etape (prilično kratka utrka, jer nije bila u službenom kalendaru), 148 kilometara i 4220 visinskih metara uspona. Netaknuta priroda i dvočlane ekipe u kategorijama muškarci, master 40+, master 50+, mix i e-bike.

Ekipe u novim kombinacijama

Slovenac Gregor Sikošek je već pobijedio lani, a sada je nastupio s novim kolegom, Istrijanom Anthonyjem Bilićem, u ekipi Team Granfondo Slovenija & Villa Mihaela – Fažana. U kategoriji master 50+ afrički lav Peter Vesel udružio je snage s Austrijancem Axelom Straussom (Robeta Team)

U kategoriji Master 40+ nastupio je naš suradnik Marin Deković u ekipi s MArkom Fržopopm (Team VISIT KVARNER). U kategoriji mješovitih parova Slovenka Maruša Naglič vozila je sa Srbinom Markom Čirjakovićem (M&M). Od favorita. u je bio i dvojac Calcit Bike Teama Rok Naglič i Matic Kranjec Žagar.

Nastupio je inače još  čitav niz hrvatskih ekipa. 

Tko je najbrže pobjegao divljem medvjedu?

Na apsolutnom prvom mjestu među “organskim” biciklistima iu muškoj kategoriji Gregor Sikošek i Anthony Bilić (6 sati, 34 minute i 29 sekundi). Drugi su bili Slovenci Mario Sajko i Timotej Banovec (Team Granfondo Slovenija 2 – Semič boys) sa zaostatkom od 8 i pol minuta, a treći je bio još jedan slovenski par – Simon Kočnik i Igor Rožan (Koštruni). Zaostatak im je gotovo 21 minutu.

U kategoriji 40+ slavili su Marin Deković i Marko Fržop (Team Visit Kvarner), koji je ove godine već imaju zapažene nastupe na etapnim utrkama diljem Europe. Njihovo ukupno vrijeme iznosilo je 6 sati i 44 minute.

U kategoriji 50+ bez posebnih iznenađenja.Peter Vesel i Axel Strauss rutinski s vremenom od 7 sati, 16 minuta i 41 sekundu. U kategoriji mix na su vrhu Maruša Naglič i Marko Čirjaković.

U kategoriji e-bike pobijedili su Srbi Milica Bajković i Miloš Opačić (Masha and the Bear) stazu Wild Bear MTB Stage Race svladali su za 5 sati, 32 minute i 49 sekundi.

Sve rezultate potraži ovdje.

Kako je Gregor Sikošek doživio Wild Bear MTB Stage Race:

Prva etapa

42,2 kilometra i 968 metara uspona. Bilo je kratko, ali nimalo lako. Karte se još nisu pomiješale, favoriti se još pomalo “pipaju”.

Druga, kraljevska etapa

59,7 kilometara i 1789 metara uspona, a Sikošek i Bilić preuzimaju ukupno vodstvo.

Treća etapa, veliko finale

46 kilometara i 1466 visina za treći dan utrke. Siko kaže da je bilo zanimljivo.

Sve o utrci na wildbearmtb.com ali na facebooku Wild Bear MTB etapna utrka.

Naslovna fotografija: Igor Schifris @fieta13

Pročitaj i
Wild Bear 2022 Report: Odlični Hrvati i Slovenci na srpskoj etapnoj utrci

Prati nas