Mednarodne dirkaške, Monika Hrastnik
10. svibnja 2023

Britanska DH serija u Škotskoj, Svjetski kup u malom u Švicarskoj, rekreativno u Hrvatskoj, obnovljena Jolanda, na Elbi ovaj put maraton, Vincenzo nastavlja s MTB izazovima…

British National Downhill Series

Druga runda britanskog Nacionalnog kupa u MTB spustu održana je u Fort Williamu i mnogim je natjecateljima poslužila kao “generalka” za nadolazeće Svjetsko „mega“ prvenstvo. Na legendarnoj stazi našla su se mnoga poznata imena ne samo britanskog spusta, a među njima i naša susjeda Monika Hrastnik.

Englez Laurie Grenland (Santa Cruz Synicate) je slavio u elitnoj muškoj kategoriji ispred Matta Walkera (Madison Saracen) i Charlieja Hattona (Continental Atherton). U ženskoj kategoriji pobijedila je Grenlandova ekipna kolegica Nina Hoffman, druga je bila Camille Ballanche (Dorval AM Commencal), a treća Monika Hrastnik (Dorval AM Commencal). Rezultate potraži na my.raceresult.com, a video je ovdje.

Monika Hrastnik u Fort Williamu:

Ökk Bike Revolution Chur

Najjača XCO utrka od početka ove godine održana je u rodnom gradu deseterostrukog svjetskog prvaka u olimpijskom krosu Nina Schurtera . Na startu su se poredala najzvučnija imena, velike zvijezde krosa, koje već nestrpljivo gledaju prema startu Svjetskog kupa. Zanimljiva, dinamična utrka i na kraju tijesna pobjeda Britanca Toma Pidcocka (Ineos Grenadiers), koji je za za samo nekoliko sekundi prestigao domaćeg Mathiasa Flückigera (Thomas Maxon), a domaća zvijezda Nino Schurter (Scott – Sram MTB Racing Team) bio je treći .

U ženskoj je konkurenciji Britanka Evie Richards (Trek Factory Racing XC) odradila vrhunski posao i nadmašila suparnice. Drugo mjesto pripalo je svjetskoj prvakinji, Francuskinji Pauline Ferrand Prevot (Ineos Grenadiers), a treća je bila domaća Sina Frei (specijalizirana Tvornica utrke). Rezultati su na mtbdata.com . Video snimku potraži na Red Bull TV i uživaj u komentarima Roba Warnera te stručnog kolege Josea Antonija Hermide.

Rab Island Hero 2023

Treće izdanje MTB vožnje na Rabu uključivalo je dvije trase: Hero 40 i Hero 70. Prva je bila duga 41,6 kilometara i imala je 690 metara uspona, dok je druga bila duga 69,6 kilometara s 1300 visinaca. Najbrži na 70-kilometarskoj opciji bio je Slovenac Matej Lovše, dok je kraću stazu s najbržim vremenom prešao njegov zemljak Blaž Lupše koji se zabilježio i kao najbrži u kategoriji master. U ženskoj konkurenciji na kraćoj stazi je slavila Slovenka Ana Podpečan, a na dužoj zemljakinja Blanka Krajnc. Rezultate pogledaj na adriabike.hr.

Sljedeći događaj u organizaciji Husqvarna Adria Bike biti će Krk ‘n’ Roll na kojem će se 14. listopada sudionici i sudionice “pozabaviti” kamenjem našeg najvećeg otoka. Više informacija potraži ovdje.

Capoliveri Legend Cup, Elba

Ovaj put na Elbi nisu vozili XC već MTB maraton u HC kategoriji. Najbrži je u muškoj konkurenciji bio Čeh Martin Stošek (Canyon Northwave MTB Team), a u ženskoj domaća Costanza Fasolis (Mentecorpo Cicli Drigani Pro Team) za žene. Rezultati.

Jolanda Neff

Olimpijska prvakinja i jedna od najvećih zvijezda brdskog biciklizma novog doba ima nove web stranice. Ako već ne znaš sve o ovoj biciklistici iz ekipe Trek Factory Racing XC, saznat ćeš na jolandaneff.ch.

Vincenzo Nibali

„Morski pas“ iz Medine priprema se za još jednu avanturu izdržljivosti, MTB maraton Hero u Dolomitima koji će se održati 17. lipnja. BMW HERO Südtirol Dolomiti na webu, Nibalijeva izjava na solobike.it.

Naslovna fotografija je screenshot prijenosa utrke u Fort Williamu s Monikom Hrastnik

Pročitaj i
Vijesti iz tuđine: Naši uspješni u Statteggu

Prati nas