Mednarodne dirkaške
30. svibnja 2024

Otvoreno nacionalno prvenstvo u enduru na Krku, Pannonian Challenge, Crankworx Cairns festival i video vrhunci sa Svjetskog kupa u Novém Městu u Moravskoj…

NP Hrvatske u enduru

Otvoreno nacionalno prvenstvo u enduru ove je godine održano iznad Punta na Krku, a organizator je bio domaći klub BBK Mirakul. Nažalost odaziv hrvatskih klubova bio je slab.

Apsolutno najbrži bio je Talijan Simone Leo koji vozi za slovensku ekipu Wolf Racing by Wheelbase. Drugo mjesto osvojio je Slovenac Nejc Huth iz Energijateam.com, a treće Tim Kraševac (Wolf Racing by Wheelbase). Najbrži Hrvat u Puntu bio je Jakov Svilokos iz BGK Tuškanac. Sve rezultate potraži na akopatija.hr.

Pannonian Osijek

Osijek se prometnuo u pravu meku freestyle BMX-a. Tamo je održano 25. izdanje festivala Pannonian Challenge. Rezultate potraži na pannonian.hr.

Video: Ovogodišnji Pannonian

Video vrhunci Svjetskog kupa u Novém Městu

Utrka Svjetskog kupa u olimpijskom krosu bila je već treća na ovogodišnjem kalendaru Whoop UCI Mountain Bike World Series. Organizacija i atmosfera su na najvišoj mogućoj razini, a natjecatelji su oduševljeni jednom od najtežih staza Svjetskog kupa. Naša reportaža je ovdje: Svjetski kup Nové Město report: Pidcock i Ferrand-Prevot i dalje nadmoćni

Nové Město, ženska elita

Nové Město, muška elita

Festival Crankworx Cairns

Drugi ovogodišnji MTB festival održan je u Australiji. U Cairnsu su se natjecali u pump tracku, downhillu, slopestyleu i speed & styleu.

U disciplini slopestyle slavio je Dawid Godziek ispred Emila Johanssona i Timothea Beringera. Video pogledaj ovdje. Pump track kralj i kraljica su Ryan Gilchrist i Jordy Scott. Video. Speed ​​​​& style pripao je Garretu Mechemu u muškoj kategoriji i Jordy Scott u ženskoj. Najbrži spustaši posljednjeg festivala u Cairnsu su Connor Fearon i Tracey Hannah. Vožnje najbržih na pogledaj pinkbike.com.

Sve rezultate potraži na crankworx.com.

Naslovna fotografija Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Pročitaj i
Vijesti iz tuđine: Kišiček pobjednik na XCO Kamnik

Prati nas