Mednarodne dirkaške, Val di Sole
5. srpnja 2023

Još materijala iz Doline Sunca, EP u Portugalu, Marin i Mario startaju na Andorra Epic, Europsko XCE prvenstvo…

Val di Sole: Najvažnije u muškoj utrci na Olimpijskom križu

Već smo pisali o tome kako je Nino Schurter ostvario svoju 35. pobjedu u Svjetskom kupu. A sada pogledaj njegov solo. Sada možemo predvidjeti kako će ovogodišnja sezona za Schurtera biti posljednja što se tiče Svjetskog kupa. Njegov sljedeći cilj svakako će biti Škotska i osvajanje 11. Svjetskog zlata!

Peaty ima dobar nos!

Steve Peat je nakon prve seniorske pobjede Jacksona Goldstonea objavio gornju fotografiju. Što reći? Jackson je višestruki pobjednik Rookies Cupa, a Audi Ninesu je prije četiri godine izveo dvostruki salto unatrag, a još kao mali je snimio brojne videozapise, bio je mali ambasador parka Serfaus-Fiss-Ladis, svjetski juniorski prvak 2021. i ukupni pobjednik Svjetskog kupa 2022. Steve je uzeo čudesnog dječaka pod svoje okrilje.

Val di Sole: Najbolje iz ženske utrke u Olimpijskom krosu

Kada ciklokrostica pomrsi račune prekaljenim majstoricama olimpijskog krosa, vrijeme je za nove standarde. Dvadeset jednogodišnjakinja Puck je klasa za sebe. Napada u prvom krugu, a zatim „kronometar” sve do cilja. Konkretno, Puck želi izboriti mjesto u XC reprezentaciji na Olimpijskim igrama u Parizu 2024., što će joj prema dosada viđenom sigurno poći za rukom!

EP u Portugalu

Započelo je i Europsko XCO prvenstvo za mlađe kategorije u Anadiji. Od 6. do 9. srpnja na rasporedu su europska natjecanja će se u kratkom i olimpijskom krosu te u XCO štafeti. Utrke u olimpijskom krosu bit će rezervirane za juniore i mlađe seniore, te za seniore samo u kratkom formatu. Hrvatskih predstavnika u Portugalu – nema. Dodatne informacije potraži na uec.ch.

M&M startaju na Andorra Epic  

Iskusni MTB lisci i naši dobri prijatelji Marin Deković i Mario Šubr (Team Visit Kvarner) jutros su startali u kategoriji Masters na jedno od najljepših i najtežih etapnih MTB utrka u Europi: Andorra Epic Pyrinees – od 5. do 8. srpnja.

Još jedan naš dobar prijatelj, Afrički lav Peter Vesel, također je startao, ali u kategoriji Grand Masters. U okviru ekipe Keindl sport udružio je snage s njemačkim kolegom Thorstenom Dammom, s kojom je već jednom pobijedio na domaćoj utrci po četiri otoka. Naravno, pratiti ćemo naše ekipe i izvještavati o njihovim rezultatima. Više informacija potraži na epic-series.com.

XCE seli u Njemačku

Grad Aalen će ugostiti treću ovogodišnju utrku Svjetskog kupa u XCO eliminatoru, i to 15. srpnja. Više na citymountainbike.com.

EP eliminator

Europski biciklistički savez UEC i organizator Svjetskog kupa u XC eliminatoru City Mountainbike dogovorili su se kako će zajednički organizirati sljedeće Europsko prvenstvo u ovoj disciplini. Europske održavati će se pod pokroviteljstvom UEC-a te postati dijelom već postojeće kontinentalne serije (Amerika i Azija). Novost je ovdje.

Fotografija: Michele Mondini

Pročitaj i
Vijesti iz tuđine i tuzemstva: Ranteš peti na EP, Crankworx…

Prati nas