Mednarodne drikaške, Crankworx
28. lipnja 2023

Održan vrhunski freeride festival u Tirolu, održan i Pannonian Challenge, HR repka preskočila oba XCO EP, Rachel uzela pauzu, prijave za 4Islands 2024…

Crankworx Innsbruck

Nakon prve dvije ovogodišnje runde ffestivala u Rotorui i Cairnsu, serija Crankworx preselila se prošli vikend na europsko tlo.

Odličan rezultat susjeda na Rockshox Downhill Innsbruck presented by Deuter! Veteran Boštjan Wolf (WolfRacing by Wheelbase) propustio je pobjedu za samo četiri stotine sekundi i bio je drugi. Ažbe Kalinšek (Wolf Racing by Wheelbase) osvojio je treće mjesto u kategoriji do 17 godina. U ženskoj kategoriji do 17 godina, Eva Zala Stergar osvojila je sedmo mjesto te šesto u paralelnom slalomu. Na pumptracku Ažbe je bio treći korak u kategoriji do 17 godina. Hrvatskih predstavnika nije bilo.

Sve rezultate potraži na crankworx.com.

Ažbe Kalinšek

…i jedna od vožnji na Crankworxu:

Crankworx i Špela Horvat

Špela Horvat (@pocketrocket_93)  sudjelovala je festivalu u Innsbrucku, ali slomila je nogu. Želimo se što prije oporavi i vrati na bicikl:

Video: Crankworx Emil Johansson

Emil Johansson u Innsbrucku je osvojio svoje dvanaesto zlato na festivalima Crankworx te pretekao Brandona Semenuka na vječnoj ljestvici. Tako je postao najtrofejniji biciklist discipline slopestyle  svih vremena.

Marin Ranteš peti na EP

U sklopu Europskih igara u blizini Krakowa u Poljskoj održano je i EP u disciplini BMX park, a naš reprezentativac Marin Ranteš osvojio je vrlo dobro peto mjesto, nakon što se oporavio od ozljede.

Informacije i rezultati: www.uec.ch

Neposredno prije toga Marin je osvojio prvo mjesto u istoj disciplini, u sklopu ovogodišnjeg izdanja osječkog festivala Pannonian Challenge.

Ozlijeđen Sam Hill

Legenda spusta i endura privremeno napušta MTB karavanu, jer ozljeda stopala koju je pretrpio tijekom treninga prije festivala Crankworx nije toliko bezopasna i mora na operaciju u Australiji.

Rachel Atherton uzima pauzu

Pobjednica ovogodišnje prve utrke Svjetskog kupa objavila je da se neće natjecati u Val di Sole, jer je njezina obitelj još uvijek na prvom mjestu. Kada ćemo opet vidjeti Rachel na startu? Zasad ne znamo.

4Islands 2024.

U četvrtak, 29. lipnja (sutra), otvaraju su prijave za utrku kvarnerskim otocima, od 16. do 20. travnja 2024. Klikni i klikni.

XCO EP Anadia

Od 6. do 9. srpnja u Portugalu će se održati XCO / XCC / štafetno Europsko prvenstvo u kategorijama U19 i U23 (i seniori u disciplini XCC). Hrvatska reprezentacija nije prijavljena na EP, kao što je bio i slučaj s Europskim igrama u Poljskoj. Popis prijavljenih za utrke u Anadiji (manje više dolaze sve europske nacije osim Hrvatske) pogledaj na uec.ch.

Naslovna fotografija: Boris Beyer @maddogboris

Pročitaj i
Vijesti iz tuđine i tuzemstva: Samobor, Finale, La Thuile…

Prati nas