13. lipnja 2022

Madrid je prošlog vikenda bio domaćin svjetskoj seriji urbanih sportova. Naš Marin je i dalje u vrhu svjetskog BMX parka, a mladi Slovenac Jaka Remec zaradio je svoje prve UCI bodove…

Varaždinac Marin Ranteš prošlog je vikenda u Madrdu potvrdio svoju vrhunsku formu i nakon drugoga mjesta u kvalifikacijama plasirao se na četvrto mjesto finalne vožnje u disciplini BMX park.

K tome, sedamnaestogodišnji Ljubljančanin Jaka Remec (Unior – Sinter Factory Racing nakon svog prvog FISE BMX World Cup nastupa u Montpellieru prvi je puta u karijeri uspješno prošao kvalifikacije, polufinale te se plasirao u nedjeljno veliko finale u disciplini park.

Dvanaestorica u finalu

Dvije vožnje od po šezdeset sekundi, a bolja se vožnja računa se za konačni rezultat. Pravila su jednostavna – što je više moguće trikova, što zahtjevnijih, što je manje pogrešaka u vožnji. Pad oduzima bodove.

Video: UWS Madrid finale

Više informacija: madridurbansports.com.

Sljedeći vikend: Pannonian Challenge

Slijedeći vikend u Osijeku će se održati svjetski poznat festival urbanog sporta Pannonian Challenge. Velika većina najboljih BMX free-style biciklista startati će na Pannonianu.

BMX slobodnog stila, skateboard, role, glazba – sve je to Pannonian Challenge. Ove godine na rasporedu je 23. izdanje. Od 15. do 19. lipnja. Sve informacije potraži na pannonian.hr.

Pogledaj i
Video: Marin Ranteš i društvo u Rovinju

Foto: Jan Porič @porsonmedia i madridurbansports.com

Prati nas