Gorskokolesarska tržnica, Jess Blewitt
5. siječnja 2024

Bavarski Cube u rošadi s Britancima, Norco najavljuje novu zvijezdu, Luca produžio ugovor, kraj za Intense Factory Racing Team, Whiteley preuzeo Frameworks, Scott DH Factory s dva nova vozača…

Jess Blewitt i Cube 

Nakon što su se Nijemci oprostili od Dannyja Harta, Cube Factory Racing Team je pomlađen te će Jess Blewitt biti prvo ime ekipe uz Maxa Hartesterna i Simona Chapeleta. Time Cube širi svoju prisutnost i u ženskom spustu. 21-godišnja Jess zasigurno će biti izvrsna ambasadorica brenda.

Martin Whiteley i Frameworks

Australac, nekada šef MTB-a u UCI-ju, legendarni MTB menadžer i vlasnik tvrtke 23 Degrees Sports Management, koji je bio uključen u mnoge dobre brdsko-biciklističke priče, uključujući i The YT Mob, odlučio je preuzeti ekipu svog bivšeg štićenika Neka Mulallyja Frameworks Racing

Scott DH Factory

Dva nova spustaša primljena su u spustaški odjel marke Scott. Nakon razlaza s ekipom GT, ukupni pobjednik juniorskog Svjetskog kupa 2020. zakoračio je u novu sredinu Ethan Craik, a sedmerostruki nacionalni prvak Gonçalo Bandeira preselio se iz Scottove portugalske ekipe u tvorničku.

Norco Factory Team

U Norcu najavljuju novog vozača. Samo tko bi to mogao biti? Je li to stvarno Greg Minnaar? Pričekajmo još malo.

Luca Schwarzbauer

Njemački XC i XCC as je u olimpijskoj godini produžio ugovor s poslodavcem Canyon CLLCTV do kraja 2026. Tako je pobjednik Svjetskog kupa u kratkom krosu u neizvjesnim vremenima, kada se veliki sponzori povlače, a timovi potpisuju ugovore s sve mlađi natjecatelji.osigurana egzistencija na najvišoj mogućoj razini do 30.godine.

Intense Factory Racing

Od 2019. do uključivo 2023. godine djelovala je ekipa Intense Factory Racing čiji je glavni čovjek bio Aaron Gwin, a u posljednjoj sezoni uključeni su bli činili Dak Norton, Joe Breeden i Seth Sherlock. Evo što su napisali na Instagramu:

Cube XC Factory Racing Team

Nijemcima nije novost samo pomlađena ekipa u spustu. Mlade nade startaju i u olimpijskom krosu, Cube XC Factory Racing Team činit će Kira Bohm, Knut Rohme i Finn Treudler. Više na brujulabike.com.

Devinci Global Racing

Kao što je navedeno, ekipu se u formi u prošloj sezoni oprašta od najvećih enduro utrka ove godine.

Brook Macdonald

Mondraker se oprostio od ekipe MS Racing vlasnika Markusa Stöcklea, sada se od ekipe oprostio i legendarni Novozelanđanin. Brook je dva puta bio dio ekipe MS Mondraker, a pridružio im se po drugi put u sezoni 2018.

Red Bull na cesti

Obično ne pišemo o cestovnom biciklizmu, ali i ovakvim ekipama je mjesto na mtb.hr. Red Bull je ušao u Pro Tour kupnjom 51% udjela u ekipi Bora-Hansgrohe, novoj ekipi Primoža Rogliča. Ako smo ranije na kacigama dvojice heroja ciklokrosa, a kasnije i cestovnog biciklizma, Wouta Van Aerta i Toma Pidcocka, vidjeli siluete dva crvena bika, čini se da ćemo bikove vidjeti i na dresu ili negdje drugdje kod novog Roglićevog poslodavca . Više na rtvslo.si.

Foto: Cube Factory Racing DH

Pročitaj i
Sezona transfera: Vali se oprašta od Treka, Vid od Orbee

Prati nas