1. travnja 2021

Rimac od francuske tvrtke Altrad preuzima Limex iz Donjeg Miholjca i kreće u proizvodnju nove generacije električnog super-bicikla Greyp…

Iz uprave tvrtke Altrad – Limex d.o.o. jutros su potvrdili kako su s tvrtkom Rimac dogovorili preuzimanje kontrolnog udjela u tvrtki, te su usvojili plan razvoja i proizvodnje električnih bicikala te proizvoda za vrt i građevinu.

Nova generacija Greypovog super e-fullyja

Nova tvrtka Greyp Limex d.d. ovim povodom najavljuje i finalizaciju nove generacije električnog fullyja G666 koje opremati elektro motorima vlastite proizvodnje, upravo zahvaljujući spajanju s Limexom.

Naime u razvoju novog motora koristiti će se tehnologija električnih miješalica za beton koju u Limexu razvijaju već dugi niz godina. Ti su električni motori naime potvrđeni u funkcioniranju tisuća miješalica za beton iz serije Limex 125 koje se ističu kvalitetom i pouzdanošću rada.

U svom portfelju Greyp Limex će razvijati i sasvim novu vrstu proizvoda: Električne tačke za građevinu, ali i za vrt.

Pogoni Limexa u Donjem Miholjcu

Fižulić, Magma, Turbo Sport…

Svi poznajemo tvrtku Limex koja je u devedesetima bila najveći proizvođač bicikala u Hrvatskoj. No za vrijeme mandata Goranka Fižulića u Ministarstvu gospodarstva (2000. – 2003.) Limex je morao zatvoriti  proizvodnju s izvozom i preorijentirati se na proizvode poput građevinskih tačaka i miješalica za beton.

Nadolazeća kineska konkurencija tih je godina bila pomela hrvatsku i europsku biciklističku industriju, a izazovima nije mogao odoljeti niti sam Fižulić koji je svoju tvrtku Magma, ali i Turbo Sport, skupa sa zastupstvima marki Giant i Scott, odveo u stečaj.

No iz kuloara doznajemo kako je Mate Rimac s Fižulićem dogovorio njegov direktorski angažman u novoj tvrtki  Greyp Limex, kako bi se stvorila nova moćna regionalna poslovna grupacija.

Više: altrad-limex.com/novosti

Pročitaj i
Long term drobiona: Greyp 6.2 – mtb.hr

Foto: Altrad – Limex, Greyp, MTB.HR

Prati nas