16. rujna 2019

Napeto do starta posljednjeg vozača, nešto padova, nešto smole. Za nama je šesto izdanje najtežeg spusta na svijetu. Dostupne su snimke nedjeljnog finala i subotnjih kvalifikacija

Šestu godinu zaredom, dvadeset i šest pozvanih iz svijeta spusta i freeridea odmjerilo je snage na padinama sjevernog Walesa, na jednoj od najtežih na svijetu utrka u spustu. Kvalifikacije su prošle po lijepom i sunčanom vremenu, ali vremenska najava za nedjeljno finale bila je malo drugačija i puno tmurnija. Možemo reći – prikladno Walesu.

Finale

U nedjelju na startu puše vjetar, u gornjem dijelu magla, a staza skliska. S podlogom se u početku najbolje sprijateljio osmi iz kvalifikacijske runde, Norvežanin Brage Vestavik (MS Mondraker) i prvi je postavio vrijeme ispod tri minute (2:59,828). Prvi ga je prestigao Britanac Joe Smith (Propain Factory Racing), koji je bio brži za manje od dvije sekunde.

Smitha, koji je bio četvrti prošle godine, potom su prestigli samo Gee Atherton (2: 55,338) i odlični Bernard Kerr, koji je stazu prošao kao na tračnicama i na slavio pobjedu s vremenom 2:52,109. Bernard Kerr sada je jedini vozač s dvije pobjede na ovoj stazi.

Video: Red Bull Hardline – finale

Snimka nedjeljne utrke s komentatorima Robom Warnerom i Rachel Atherton.

Kvalifikacije

U subotu na kvalifikacijama za nedjeljno finale bilo 14 natjecatelja. Najbrže vrijeme postavio je iz pobjednik iz 2017. godine, Britanac Bernard Kerr (Pivot Factory Racing). Njegovo vrijeme je bilo 3:37,819. Sa 2,7 sekundi zaostatka, Gee Atherton (Atherton Racing), prošlogodišnji pobjednik, zauzeo je drugo mjesto, a treće je mjesto pripalo Geejovom klupskom kolegi. Charlie Hatton, treći sa prošlogodišnje utrke, zaostao je dobrih 5 sekundi za Kerrom.

Video: Red Bull Hardline – kvalifikacije

Suha staza i sunčano vrijeme za vrijeme kvalifikacija. Potpuna suprotnost nedjeljnom finalu.

Naslovna fotografija Boris Beyer / Red Bull Content Pool

Pročitaj i:
Najavljujemo: Red Bull Hardline, majka svih spustova
Red Bull Hard Line Craigu Evansu
Red Bull Hardline, najteža utrka u spustu na svijetu?

Prati nas